Здравейте. Имам проблем с прегряване и изключване на лаптопа при натоварване от игри примерно. Най-странното е че и при по-стари игри които не би трябвало да го товарят много също прегрява и се изкллючва след известно време. Качих си последния биос от сайта на Acer но и това не помогна (на главанта страница на сайта им пише за подобен проблем, но като си въведох серийния номер ми каза че моя лаптоп не е от тях). Друг има ли подобни проблеми и възможно ли е да е от windows-a - 7(x64). И ако това е нормално до колко би помогнала подложка с вентилатори примерно. Благодаря!

Страница 1 от 1
Прегряване на Acer 5738g
#4 Гост_freekid_*
Публикувано 13 юли 2010, 23:53
мда колега и аз забелязах на моя ейсър, че има един единствен вентилационен отвор отзад - в сравнение вайото ми има доста повече места за охлаждане.. четох ти темата преди да си закупя лаптопа - засега за два дена не е стигал до прегряване, макар че доста го понатоварих като за добре дошъл..
Публикувано 17 юли 2010, 14:34
Може да има прекалено много прах по-радиатора и да не охлажда правилно.Проблема според мен не е софтуерен,защото една операционна система незнам дали може да прегрее (малко ми е странно). Разглоби го почисти го намажи го с паста и виж дали пак ще ти прави такива проблеми.
Поздрави!
Поздрави!
Публикувано 18 юли 2010, 00:07
Ако лаптопа е в гаранция се обърни към сервиз.
Дай и малко повече детайли за лаптопа - с каква видео карта е?
Инсталирай 3D Mark и стартирай тест - ако се рестартира и е в гаранция - носиш го в сервиз на Acer - и показваш какво става при стартиране на 3D Mark.
Не е задължително ползването на подложки с вентилатори - ако прегрява - му трябва ремонт.
Дай и малко повече детайли за лаптопа - с каква видео карта е?
Инсталирай 3D Mark и стартирай тест - ако се рестартира и е в гаранция - носиш го в сервиз на Acer - и показваш какво става при стартиране на 3D Mark.
Не е задължително ползването на подложки с вентилатори - ако прегрява - му трябва ремонт.
http://www.laptopremont.com
Ники Барудов - 0878 200193
Ники Барудов - 0878 200193
Сподели темата чрез:
Страница 1 от 1
| Тема | Форум | Създадена от | Статистика | Последно мнение | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Acer Aspire 3000 Проблем с неработещи клавиатура и пад
|
Acer лаптопи |
Anonymous
|
|
|
|
Продава се нов DELL Inspiron 1525/ACER Extensa5620Z (laptop)
|
Употребявани продава |
Anonymous
|
|
|
|
Acer Extenza 5235 15.6" матов дисплей
на 20 дена за 599лв. Продаден! |
Употребявани продава |
Gero
|