Лаптоп.БГ Форум: Прегряване на Acer 5738g - Лаптоп.БГ Форум

Направо към съдържанието

Прегряване на Acer 5738g

#1 Потребителят е неактивен   one 

• Нов потребител
  • Изпрати лично съобщение
  • Група: Потpебители
  • Регистриран: 16 ноември 2009
  • ОС:---

Публикувано 10 юли 2010, 19:00

Здравейте. Имам проблем с прегряване и изключване на лаптопа при натоварване от игри примерно. Най-странното е че и при по-стари игри които не би трябвало да го товарят много също прегрява и се изкллючва след известно време. Качих си последния биос от сайта на Acer но и това не помогна (на главанта страница на сайта им пише за подобен проблем, но като си въведох серийния номер ми каза че моя лаптоп не е от тях). Друг има ли подобни проблеми и възможно ли е да е от windows-a - 7(x64). И ако това е нормално до колко би помогнала подложка с вентилатори примерно. Благодаря!
0

#2 Потребителят е неактивен   Y2K 

• Редовен потребител
  • Група: Приятели
  • Регистриран: 21 юли 2008
  • От:Велико Търново
  • Лаптоп:Acer Aspire 5720z
  • ОС:Windows Vista

Публикувано 10 юли 2010, 22:22

Там където го ползваш лаптопа каква е температурата, да не е прекалено топло. Пробвал ли си да го надигнеш на 2 книги примерно там където са му отворите да има повече пространство, или пробвай с охлаждаща подложка със вентилатори.
Напред и Нагоре
0

#3 Потребителят е неактивен   one 

• Нов потребител

Публикувано 10 юли 2010, 23:12

При нормална стайна температура дори и при студено време. Пробвал съм и с книги и няма голям ефект. Точно затова си мисля че може да е софтуерен проблема. А и отвора за вентилация отзад не е много голям и там доста се загрява.
0

#4 Гост_freekid_*

• Група: Гости

Публикувано 13 юли 2010, 23:53

мда колега и аз забелязах на моя ейсър, че има един единствен вентилационен отвор отзад - в сравнение вайото ми има доста повече места за охлаждане.. четох ти темата преди да си закупя лаптопа - засега за два дена не е стигал до прегряване, макар че доста го понатоварих като за добре дошъл..
0

#5 Потребителят е неактивен   one 

• Нов потребител

Публикувано 15 юли 2010, 00:43

Благодаря за коментара _freekid_. Пожелавам ти да нямаш такива проблеми. А с каква операционна система си? Защото изглежда че проблема при мен е софтуерен. Макар че нямам никакво желание да преинсталирам.
0

#6 Потребителят е неактивен   hristian 

• Редовен потребител
  • ИконаИконаИкона
  • Регистриран: 21 юни 2010
  • От:Stara Zagora
  • Лаптоп:HP nx8220 RulZz
  • ОС:Windows XP

Публикувано 17 юли 2010, 14:34

Може да има прекалено много прах по-радиатора и да не охлажда правилно.Проблема според мен не е софтуерен,защото една операционна система незнам дали може да прегрее (малко ми е странно). Разглоби го почисти го намажи го с паста и виж дали пак ще ти прави такива проблеми.
Поздрави!
0

#7 Потребителят е неактивен   KaMeA 

• Доверен потребител
  • Група: Доверен потребител
  • Регистриран: 12 февруари 2010
  • От:Благоевград
  • Лаптоп:Toshiba U400-10N
  • ОС:Windows 7

Публикувано 18 юли 2010, 00:07

Ако лаптопа е в гаранция се обърни към сервиз.
Дай и малко повече детайли за лаптопа - с каква видео карта е?
Инсталирай 3D Mark и стартирай тест - ако се рестартира и е в гаранция - носиш го в сервиз на Acer - и показваш какво става при стартиране на 3D Mark.
Не е задължително ползването на подложки с вентилатори - ако прегрява - му трябва ремонт.
http://www.laptopremont.com
Ники Барудов - 0878 200193
0

Сподели темата чрез:

Тема Форум Създадена от Статистика Последно мнение
Нови отговори Acer Aspire 3000 Проблем с неработещи клавиатура и пад Acer лаптопи Anonymous 
  • 1 Отговори
  • 453 прегледа
Нови отговори Продава се нов DELL Inspiron 1525/ACER Extensa5620Z (laptop) Употребявани продава Anonymous 
  • 1 Отговори
  • 343 прегледа
Заключена тема Acer Extenza 5235 15.6" матов дисплей
на 20 дена за 599лв. Продаден!
Употребявани продава Gero 
  • 11 отговори
  • 872 прегледа

Бърз отговор

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни потребители