Posted October 9, 2008 · Report post Здравейте ! Имам лаптоп Ейсър Екстенза 5220 с инсталиран WInXP. По технически характеристики е с 1 ГБ РАМ. Но в Биос и На My computer показва ... 0,99 ГБ РАМ ??? На какво може да се дължи това ? Може ли тези 0,01 ГБ РАМ да са се изгубили или пък просто си е с 0,99 ГБ ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2008 · Report post Здравейте, Интересен въпрос Не, едва ли са се "загубили", но със сигурност лаптопа ви използва пълният капацитет на ram-та. Не мога да ви дам точен отговор, само мога да гадая. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2008 · Report post Да, явно проблемът е нетрадиционен, но едва ли е болка за умиране. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2008 · Report post Не, не е нетрадиционен, защото е нормално да разчита биос-а по-малко памет. Просто не се сещам защо така показваше биос-а, освен да заделя за себе си определени MB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2008 · Report post Малко със закъснение, но благодаря за отговора. Явно зависи от софтуера, който показва капацитета на РАМ. По данни от CCleaner RAM - 1 GB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2010 · Report post Малко със закъснение, но благодаря за отговора. Явно зависи от софтуера, който показва капацитета на РАМ. По данни от CCleaner RAM - 1 GB. ти си даже си много добре аз съм с ACER travel mate 2700 с два слота по 256 мб оба4е на properties ми показва 384 мб free memory направи си сметката значи по принцип операционната система използва една зна4ителна 4аст от Random Access Memory каквато и да е памет (RAM,ROM) като си я купиш винаги преувеличават сас стойността й. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2010 · Report post разбрах каде ми е проблема да си освободя малко повече рам просто влязох във Биоса и от там намалих видео картата да използва по малко памет и така ми се овеличи зна4ително рамта просто видео картата е използвала рамта за да увеличи производителносста й Quote Share this post Link to post Share on other sites