Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Piranha

Dell Inspiron 5558 не разпознава новата батерия

5 posts in this topic

Здравейте, модела на лаптопа ми е Dell Inspiron 5558, закупен приблизително преди 3 години. Да кажем, че след 2-рата година започна да излиза съобщение, че батерията си отива и трябва да бъде сменена.  Но аз не му обърнах особено внимание и продължих да си го ползвам приблизително година, когато усетих, че батерията изобщо престана да зарежда. Поръчах си от laptop.bg нова батерия, абсолютно същата - https://laptop.bg/batteries-dell-original_battery_dell_inspiron_3465_3551_5558_5755_vostro_3458_3468_3558_3568_m5y1k, като единствена разлика единствено забелязах, че старата е 2660mAh, а новата е 2700mAh. Сложих новата батерия, лаптопа не я разпозна минах през краткия тест за проблеми, после през този 3-часовия, нищо не откри, няма проблеми, влязох си в лаптопа, забелязах, че батерията имаше заряд около 30% , известно време си цъках на лаптопа (максимум 5 мин) и изведнъж батерията падна на 0% и излезе известие, че тя не се зарежда. След рестартиране отново излезе съобщение този път и за AC Adapter Wattage and Type cannot be determined.. зарядното ми няма проблем в това съм убедена, health-a на батерията е Excellent, просто BIOS-а явно продължаваше да вади това съобщение. Обърнах се за съвет към колега (web admin), който ми премахна съобщението на BIOS. В DELL SupportAssist пуснахме сканиране и в Get Drivers and Downloads излезe 1 проблем, цъкнах на Update Now и там виждам, че като Urgent трябва да се ъпдейтне - Dell Inspiron 5458/5558/5758 HSW/BDW System BIOS и като цъкна да се инсталира, ми излиза изискване от BIOS, че за да се инсталира ми трябва заряд на батерията поне 15% (които аз реално нямам) и fail-ва. Пробвах без батерия, само на зарядно, но не става иска си батерията. И вече не знам какво може да се направи, затова реших да попитам тук. Като последен вариант, за който си мислехме е да преинсталираме Windows-a понеже е 8-ца, и да сложим 10-ка, но не сме убедени, че ще помогне. Колегите ми казват да го отпиша лаптопа, тъй като имам и друг, но честно казано лаптопа си е супер за по-така лежерни домашни нужди и честно казано, не искам да се отказвам, докато не опитам всичко. Така, че приемам предложения и идеи, скъпи форумци :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вижте в буксата на зарядното, има пин, който много често се криви и точно това се случва. Дано съм ви бил полезен :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, благодаря ви, в последствие и други хора ме посъветваха същото. Вчера си правих леки опити с кабела и самата букса, за момент хвана контакт и спря, така че е ясна работата. И колкото и учудващо да е, май наистина проблема е в зарядното и ще се поръчва ново, пък да видим. : ) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Купих си и ново зарядно.. Но и то не помогна.. и новата батерия с новото зарядно не тръгва да зарежда, от време на време сякаш прави контакт, тръгва и по неясни за мен причини спира.. BIOS-a продължава да вади AC adapter unknown.. просто не знам, какво може да се опита.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

проблемът може да е от самата букса на лаптопа.

Проверете там.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0