Sign in to follow this  
Followers 0
laptop.bg

Най-после! Alienware Area-51m – е Core i9 / RTX 2080 лаптоп, който позволява CPU и GPU ъпгрейд

1 post in this topic

download-3-1-300x177.pngБъдещето е тук. Почти. Събитието CES 2018 продължава с добрите новини. Изглежда, че тази година наистина ще станем свидетели на новости в света на лаптопите. Преди няколко дни споделихме публикация за Triton 900, който предлага изключително новаторски дизайн на екрана, а днес пък искаме да се фокусираме върху Alienware Area-51m.

Точно в хардуерно отношение този „Пришълец“ се откроява най-ярко. Това е първият ноутбук, който ще позволи на потребителите сами да заменят процесора и видеокартата! Имаме информация, че машината ще се предлага с процесори от десктопен клас като Intel i7-8700 (8-мо поколение), i7-9700K (9-то поколение) или i9-9900K. По отношение на видоекартата, производителят е включил Graphics Form Factor (DGFF) слот за графичен ускорител, който е подходящ за новите чипове NVIDIA RTX 2060 и 2080.

area-51m-3-1-300x205.jpgПродължаваме с факта, че Area-51m може да се похвали с голям 17.3-инчов дисплей с няколко възможности за матрица, като до момента знаем със сигурност за две конркретни – 4K UHD (3840 x 2160), IPS възможност и Full HD (1920 x 1080), 144 Hz, IPS такава. Някои ще разполагат с технологиите G-Sync и Tobii eye tracking, но това ще се изясни в близко бъдеще. Също така, машината може да поеме до 64GB RAM и когато говорим за съхранение на данни – един хибриден 2.5-инчов драйв от 1TB плюс до две 1TB PCIe NVMe M.2 SSD-та.

Както подсказва името, дизайнът на този ноутбук е неземен. Той има красива клавиатура с RGB подсветка, като е налично и осветление и на задната страна, около вентилационните отвори. Що се отнася до достъпа на компонентите, задният капак ще може да се сваля по начин, сходен с този при настолните компютри.

Що се отнася до конкуренцията, много е трудно да се посочи конкретна машина, защото това устройство е в своя собствена категория. Можем обаче да назовем новия Triton 900, който се доближава в много аспекти.

Можете да разгледате всички лаптопи на Alienware в онлайн магазина на Laptop.bg.

NLjz8WWdvO0

Прочети още...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0