Sign in to follow this  
Followers 0
laptop.bg

Ревю на Tenda Nova MW6 Wi-Fi система – как да избегнем слабия Wi-Fi сигнал (+видео)

1 post in this topic

FireShot-Capture-241-Tenda-nova-MW6-Whol Имали ли сте проблеми със слаб Wi-Fi сигнал на някои места у дома или пък в офиса? Разбира се, всички сме имали такива моменти и по тази причина решихме да представим на вашето внимание един от начините за усилване на безжичния сигнал, ако живеете в по-голяма къща или работите в по-просторен офис. Днес в светлината на прожекторите застава Tenda Nova MW6 – това са три компактни, леки и много симпатични бели кубчета, излъчващи интернет сигнал.

Можете да разгледате всички налични продукти на Tenda в онлайн магазина на Laptop.bg.

Съдържание

Видео представяне

Знаем, че много от вас нямат време да четат по-дълги публикации, затова сме приготвили и кратко видео, в което ще можете да видите разопаковането и основни инструкции за настройка.

Преглед на по-важните технически характеристики

b_201711021505426940-300x300.jpgТрябва да споменем, разбира се, най-важните параметри на разглежадното устройство. Започваме с площта, която покрива безжичният сигнал – производителят посочва до 500 квадратни метра. Това е наистина прекрасно, ако имате голям офис или… малко имение.

Разбира се, важно е не само да имаме добро покритие, но също и прилична скорост на сигнала. Tenda Nova MW6 работи съобразно 802.11ас стандарта, като скоростите са както следва – 300Mbps на 2.4Ghz и 867Mbps на 5Ghz. Повече от обещаващо.

Важно е да отбележим, че свързването на вашия мобилен телефон с тази система ще бъде възможна, ако операционната ви система е Android 4.0+ или iOS 8+. Кубчетата са компактни (10 х 10 х 10 см) и сравнително леки (410 гр). Единственото известно ограничение за разположението на тези кубчета е кабелът, който неминуемо трябва да захрани устройството – иначе казано, трябва да са в близост до контакт, ако използването на разклонител/удължител ви причинява досада или неудобство. Едно от кубчетата се включва към вашия рутер или модем с помощта на наличния в комплекта LAN кабел.

Настройка и функции

DSC6283-300x168.jpgИ така преминаваме към последния етап – конфигурирането на безжичната система и използването ѝ. Както вече споменахме, първата стъпка е да включите едно от кубчетата в контакта, като след това използвате LAN кабел, за да го свържете с вашия рутер или модем. За следващия етап трябва да изтеглите приложението на Tenda от магазина с приложения на Google или Apple.

При първоначалното ви влизане ще трябва да използвате фабричните парола и потребителско име, залепени на долната страна на кубчето. Разбира се, можете да промените тези настройки на по-късен етап. Когато се свържете успешно, приложението на телефона ще ви напътства за конфигурирането на останалите две кубчета. Приятна особеност на този продукт са наличните LED индикатори над логото на NOVA, като те могат да светят в синьо, жълто и маджента. Първото показва силен сигнал, жълтото пък е символ за добра връзка, а маджентата за слаба такава.

FireShot-Capture-245-Tenda-nova-MW6-WholЗа финал искаме да споделим и някои други важни предимства на устройството – Tenda Nova MW6 може да се похвали с технологията Wave2.0 MU-MIMO, която позволява на системата да работи с много устройства едновременно по много по-ефективен начин от обикновните рутери. В допълнение, ще бъдете зарадвани от полезната roaming функция, която не позволява загуба на сигнала при преминаване из различните зони, които кубчетата покриват – така ще сте спокойни, че вашето видео обаждане или игра няма да бъдат прекъснати.

Можете да разгледате всички налични продукти на Tenda в онлайн магазина на Laptop.bg.

TUTAr1I5e9Y

Прочети още...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0