Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
laptop.bg

OneLogin – един начин за по-добра киберсигурност

1 мнение в тази тема

Step_4-20180309140056-1-300x211.pngКибепрестъпността става все по-голям проблем за бизнес и други потребители, като причините са много. Разбира се, има различни начини да защитите чувствителната си информация (дали лична, или фирмена). Именно един от тези начини бихме желали да разгледаме в днешната кратка статия.

Една част от потенциалната заплаха е фактът, че много производители имат работници, чиито задачи са монотонни, повтаряеми и с голяма склонност към причиняване на умора или загуба на концентрация. Това, както и други фактори, може да доведе до по-невнимателно отношение в някои аспекти на тяхната работа. Друга страна на въпроса е, че повечето работници и потребители не са много добри в това да измислят сигурни пароли. Под „не много добри“ имаме предвид, че са в известна степен мързеливи. Това е прболем, защото техните пароли могат да бъдат отгатнати лесно от хакери и други хора с недобри намерения.

download-1-300x211.pngЕдна идея за внасяне на повече сигурност в това отношение е да бъдем внимателни какви позволения даваме на трети страни, които боравят с ценна за нас информация с цел извършване на някаква услуга. По-добре би било да наемем нови служители, които да вършат тези задачи в рамките на самата компания.

Друга възможност е да използвате приложение като OneLogin. Така няма да трябва да се притеснявате, че ще забравите паролите или изгубите листчето, на което сте ги записали. С този софтуер можете да правите SSO (Single Sign-on) – вписвате се веднъж и това е. Това значи, че мжоете да използвате една парола, едно вписване, за да имате достъп до вашите приложения, без да мислите за потребителски имена и пароли. Една от особеностите на OneLogin е, че има MFA възможности – вписване, след като потребителят представи 2 или повече доказателства за идентичността си. Нещо повее, приложението използва технология за идентифициране на високорискови опити за вписване, при което задейства защитни механизми.

Ако проявявате интерес, можете да погледнете и страницата на самото приложение.

download-680x478.png

9BjNIPUBUPo

Прочети още...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0