Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
Guest Алекс

Lenovo W510, незареждаща ОС

2 мнения в тази тема

Здравейте! 

Преди две седмици ми изгоря хард диска. Преди да занеса лаптопа си на ремонт не бях напълно сигурна какво се е случило.

След което предприех купуване на нов. Взех си ССД. От вчера се мъча да му инсталирам Уиндолс, но с големи мъки все се провалям.

Вчера след като си го взех след ремонт, го дадох на един колега да му инстарила ОС. При което тук започват мъките. Копчето ми thinkvantage по начало не работи, а при включване иска именно него да се натисне. При което аз натиснах да пробвам f12 и стана. Започнахме инсталираното. Всичко вървеше супер, докато не пожела да се рестартира. След това отново същото съобщение за thinkvantage, но този път ф12, както и ф2 не помогнаха дори и при многократни включвания и изключвания. Прибрах си лаптопа и извадих флашката с ОС.

По-късно пробвах отново в нас и взе, че зацепи. Настройките продължиха. Понеже си помислих, че най-вероятно все пак ще има нужда от флашката, помолих един приятел да ми донесе неговата, отново със същия Уиндолс. 

Днес отново пробвах. Но си помислих, че наново трябва инсталация, та от боиса избрах флашката, стартира се уиндолса, започнаха актуализации и така пак до следващия екран, който ми казва да натисна копчето ThinkVantage. Т.е. си мисля, че просто не иска да ми зареди ОС.

След многократни опити с ф12, ф2, включване, изключване. Пак нищо не стана и тотално се отказах.

Няколко часа по-късно пак пробвах и стана, този път избрах хард диска. Отново актуализации и т.н.

Изглежда най-сетне потръгна! Но по някаква причина тъчпада ми не работи, когато влязох в настройките пък дори не съществуваше като възможност.. 

Отделно ми излязоха няколко съобщения, че иска да ми се рестартира лаптопа. Ок рестартирай го и пак до там...

Какво да правя? Защо не ми тръгва операционната система?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Бутонът " thinkvantage" няма как да ти работи при смяна на диск.Той е активен само когато дискът има оригинално рековери от леново,създадено от диск-менаджер на леново!Самият бутон има специален режим на включване(при изключена машина,натискаш и задържаш САМО този бутон-3сек.)Може и да е друг режимът при тази машина,различни са при моделите.Не каза каква версия искаш да сложиш-7/8/8.1/10?Чип-сета на дъното работи коректно на 100% само с 7x64.Всичко друго може да доведе до крашове.Нещо сте объркали при инстала-премахни ВСИЧКИ партишани на диска,създай нови,и сложи нова O.S. с точните драйвери,машинката е желязна.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговори на тази тема...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0