Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
laptop.bg

Топ 5 причини да (не) купите Lenovo Ideapad 520!

1 мнение в тази тема

Както може би сте разбрали от подробното ни ревю, Lenovo Ideapad 520 е бюджетен 15.6-инчов лаптоп, идеален за мултимедийни и бизнес цели. Така че ако се заинтригувани от устройството, продължете да четете, за да разберете кои са неговите топ 5 предимства и недостатъци.

Можете да разгледате всички налични конфигурации в онлайн магазина на Laptop.bg.

2 причини да купите Lenovo Ideapad 520

1. Прилична изработка

С радост ви съобщаваме, че основният материал, използван за изработката на лаптопа, е алуминий – единствено дъното остава пластмасово. Това води до по-добра стабилност на конструкцията и приятно усещане. Например анодизираният алуминиев капак е наистина устойчив на усукване, а отварянето на лаптопа с една ръка е възможно благодарение на дизайна с една панта. Интериорът също е доста солиден – натиск върху зоната за поставяне на китките и центъра на клавиатурата не предизвиква никакви видими деформации.

DSC05139-680x494.jpg
DSC05137-680x494.jpg

2. IPS панел с висок контраст (+ екранът не използва ШИМ за регулиране на яркостта на екрана)

Имайки предвид цената на ноутбука, фактът, че Lenovo са избрали IPS панел вместо TN такъв, е наистина приятен. Освен това получавате доста високо контрастно съотношение (1230:1) и ШИМ не е проблем, тъй като липсва по всички нива на яркост, така че дори потребители с много чувствителни очи няма да изпитат негативни ефекти след продължителна употреба. Можете също така да се възползвате от нашия профил Защита на здравето, който ще ограничи емисиите на синя светлина, запазвайки цветовата точност, доколкото е възможно.

PWM-Lenovo-IdeaPad-520-LP156WF6-SPK6.png

3 причини да НЕ купите Lenovo Ideapad 520

1. M.2 SSD слотът е неизползваем, освен ако не премахнете оптичното устройство

Леко притеснителна особеност на лаптопа е, че е невъзможно да поберете M.2 SSD вътре, защото оптичното устройство пречи, така че ще трябва да се лишите от второто, ако искате бърз PCIe NVMe SSD.

2. Екранът има ограничено sRGB покритие и относително ниска максимална яркост

Разбира се, дисплеят има своите недостатъци като ограничено sRGB покритие (само 53%) и относително ниска максимална яркост (288 нита). Използването на нашите персонализирани профили обаче ще доведе до осезаемо по-добро качество на картината.

GAMUT-LP156WF6-SPK6.png

3. Лош живот на батерията

За съжаление, батерията не е достатъчна, за да поддържа лаптопа далеч от зарядното повече от няколко часа. Lenovo Ideapad 520 отбеляза леко разочароващите 277 минути в теста ни за уеб сърфиране и 220 минути в този за видео възпроизвеждане.

Untitled-1-680x331.jpg

Най-добрите конкуренти

Има няколко добри опции, които идват наум за достойни конкуренти на Lenovo Ideapad 520 – препоръчваме ви Acer Aspire 5 (A515-51)Lenovo V330 (15″)Dell Inspiron 15 5570 и HP ProBook 450 G5.

Можете да прочетете подробното ревю ТУК.

Можете да разгледате всички налични конфигурации в онлайн магазина на Laptop.bg.

UMktNH-gNao

Прочети още...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0