Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Георги

Подържа ли лаптопът SSD

4 posts in this topic

Здравейте, имам лаптоп HP Pavilion dv6 1030 eq. Искам да попитам дали на този слот от снимката, мога да поставя SSD.

Благодаря за отговорите Ви!

20170903_234553.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей

Наскоро имах удоволствието да чистя такава машина. Това е един от малкото лаптопи на HP, за които им свалям шапка. И аз видях този слот и се зачудих, дали ще тръгне mSATA SSD, но за съжаление не стана. Дори се разрових в Интернет за информация и намерих тази тема - https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/SSD-Add-an-mSATA-on-a-Pavillion-DV6/td-p/4594448 . Последните ми надежди бяха BIOS ъпдейт, който ме учуди, че е от 2011-та, а самия лаптоп е пуснат на пазара около 4 години по-рано, но пак без успех. Разбира  се, ще можеш да сложиш SSD на мястото на твърдия диск, а твърдия диск да изместиш на мястото на DVD-то с помощта на чекмедже. Но определено няма да е толкова чисто решение, както добавянето на mSATA SSD.

Надявам се, да съм бил полезен!
Поздави
Бигдан

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора god_15 (макар и да не ми хареса .. :lol:;)). При този начин на поставяне голяма част от скоростта ли ще загубя?

Благодаря, и поздрави!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако SSD-то се сложи на мястото на твърдия диск, то няма шанс да се загуби част от скоростта. (освен ако дъното не е със SATA 2 контролер, 300MB/s) Единствено слота за DVD-то може да е ограничен откъм скорост, но ако там бъде преместен твърдия диск, то въобще не те бърка. mSATA и SATA устройствата са ограничиени до SATA 3 скорости, тоест до 600MB/s. При по-новите машини с M.2 слот и NVMe контролер имаш какво да губиш, защото там вече ограничението на SSD-то е до x4 PCIe 3.0 линии или 3,94GB/s.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0