Sign in to follow this  
Followers 0
Guest M.A.

HD Graphics 520 или AMD Radeon R7 M340

2 posts in this topic

Здравейте,

моля за съвет,смятам да си купя HP Probook 450G3 ,но с коя видеокарта  HD Graphics 520 или AMD Radeon R7 M340? И какво всъщност означава споделена памет?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Intel HD Graphics 520 е вградена в централния процесор на компютъра. Тоест и варианта с Radeon R7 M340 също има въпросния графичен ускорител на Intel. Споделената памет на Intel-ския графичен ускорител се взима от оперативната памет на компютъра. Тоест Intel HD Graphics 520 разполага с част от оперативната памет на компютъра. Radeon R7 M340 има (графична) оперативна памет запоена на дънната платка, която се използва само и единствено от графичния чип на AMD.

Избора на това, дали лаптопа да бъде само с Intel HD Graphics 520 или и с AMD Radeon R7 M340 зависи от вашите нужди. Тоест за какъв тип употреба ще е предназначен новия лаптоп. Ако само ще се гледат филми и ще се работи на него, то Intel-ската графика няма проблем дори и с 4К формати. За игри може да предпочетете R7 M340, но конкретния чип едва ли ще е най-доброто "геймърско" решение. За по-леки игри от сорта на League of Legends Intel HD Graphics 520 ще върши добра работа, а и няма да натоварва много охладителната система на лаптопа.

Надявам се да съм бил полезен!
Поздрави
Богдан
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0