Sign in to follow this  
Followers 0
xtrael

Въпрос за закупуване на Acer Aspire V15 Nitro – VN7-592G

2 posts in this topic

Здравейте,

 

Каня се да купя въпросния лаптоп, като последно остава да установя конфигурацията. Главния въпрос, който ме мъчи е с колко памет да избера видео картата (NVIDIA GeForce GTX 960M) - с 4 или с 2. Четох на няколко места ревюта и тестове, че за конкретния лаптоп 4ГБ изобщо нямало да направят разлика и 2ГБ-вата версия се представяла повече от добре, но все пак ми се щеше да чуя и мнения на някой, който вече ползва такъв. 

 

И втория въпрос, който ме мъчи е конкретния лаптоп в сайта се предлага със следното SSD -  256GB SSD NVMe . Да разбирам ли, че това е от новата технология или си е обикновено M2 стандарт. За кое си струва да се дадат повече пари - за по качествено SSD или за 2ГБ повече видео рам - в конкретния случай?

 

Поздрави :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Паметта на видеокартата не е от значение за FPS-а. Тя е от значение ако искате да използвате FXAA и подобни технологии за изчистване на изображението в игрите. Тези anti-aliasing технологии изискват много пространство от VRAM-a. 

M.2 SSD-тата се делят на два типа:

1. SATA - използват SATA контролера на дъното. В случая той е SATA 3 и SSD-тата са ограничени до 600MB/s трансфер на данни.

2. NVMe - използват PCI-Express линиите на дъното за директна връзка с процесора и трансфера на данни е ограничен до 984.6 MB/s на линия. В момента NVMe SSD-тата използват x4 стандарт, което означава, че използват до четири PCI-E линии и тавана на скоростта там е 3.938 GB/s.

Разбира се, скоростите на самите SSD-та са спрямо конкретния модел SSD, но със сигурност NVMe стандарта е за предпочитане.

Надявам се да съм бил полезен!
Поздрави
Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0