Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Gospodinov

Колко е добра графиката на intel skylake процесора?

4 posts in this topic

Здравейте, интересувам се до колко е добра вградената графика на Скайлейк процесорите? Дали ще ми е достатъчна за Photoshop, Lightroom и игри като CS1.6 или ще ми трябва лаптоп с видеокарта? По принцип съм се насочил към това: http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450_G3-hp_probook_450_g3_P4P15EA_256gbssd . Приемам и други предложения на подобна цена.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Photoshop и Lightroom използват повече процесорните ядра, отколкото графичните, съответно вградената графика ще е напълно достатъчна за тези две програми. Intel HD 520 може да подкара много игри на ниски настройки, като CS 1.6 не би следвало да е проблем на високи настройки.

Изборът на модел лаптоп е подходящ за вашата работа. Вече ако имате нужда от по-точни цветове, то бих Ви насочил към този модел - http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_P50_C-toshiba_satellite_p50_c_18p_500gbssd - Екранът е значително по-качествен, защото е IPS и има значително по-голямо покритие на sRGB и 178 градусови ъгли на виждане, но трябва да се направи компромис с процесора. Който според мен ще е напълно достатъчен за вашата работа. В момента какъв модел процесор използвате?

Поздрави
Богдан
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами понеже старото ми домашно PC се предаде тотално, сега се мъча с Леновото на жената B50 с някакъв селерон - мисля n2840 -и наистина е големи мъки. Lightroom-а едвам крета. Като цяло се страхувм да си взема лаптоп с допълнителна видео карта, защото от много места чувам, че често прегряват и изгарят. Има ли истина в това? И ако няма можете ли да ми предложите модел с добро охлаждане да може да покрива нуждите ми на сходна цена с HP-то и ако може дс има по-добра сглобка и по-здрава пласмаса от Леново.

Share this post


Link to post
Share on other sites

В такъв случай няма място за притеснение за процесора, защото Core i3-5005U е почти три пъти по-мощен от този Celeron:

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+N2840+%40+2.16GHz
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-5005U+%40+2.00GHz

Celeron N и Pentium N са с много слаба вградена графика, което е нормално, когато се има предвид, че тези процесори са Ultra Low Voltage процесори и ниската консумация на енергия е приоритет №1 за тяхната процесорна архитектура.Също така тези компютри са с пасивно или полупасивно охлаждане.

Intel HD 5500 също ще върши добра работа за леки игри като CS 1.6, а за Вашата работа няма смисъл от конфигурация с отделна видеокарта, защото ще бъде още един компонент, който да отделя топлина и да натоварва охладителната система на лаптопа. Lenovo не е само един модел лаптоп и това, че ниският им клас лаптопи е с кекави пластмаси не означава, че всичките им лаптопи са такива. Същото се отнася и за останалите производители на лаптопи. Всичко опира до модел в конкретния ценови клас.

Горепосочената от мен Toshiba е определено много добър избор за вашите нужди и според мен ще останете доволен. Ние предлагаме 15 дневен срок в който може да ни върнете/замените лаптопа, ако той не покрива вашите нужди. Единственото условие е, да е запазен търговския вид на продукта. (да не липсват опаковки и книжки и да няма надрасквания)

Що се касае до високия процент на дефектиращи лаптопи с допълнителна видеокарта. Това твърдение е на половина вярно. Много зависи как е направена охлаждащата система на лаптопът и също какъв графичен чип се използва. AMD имаха много проблемни такива преди години, както и NVIDIA преди това.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0