Sign in to follow this  
Followers 0
Guest P.Slavchev

Избор на лаптоп

3 posts in this topic

Здравейте,

Много бих се радвал, ако някой ми помогне с избора на лаптоп. Харесал съм си ASUS N752VX-GC105D  и Acer Aspire V17 Nitro Black Edition – VN7-792G.

Лаптопът ми трябва предимно за работа свързана с дизайн, което ще рече Фотошоп, Илюстратор и Индизайн, като много често се налага да работя и на трите приложения едновременно. Проблемът е, че не мога да преценя към кой от двата модела да се насоча, тъй като са почти на една цена, дисплеите и на двата имат много добро RGB цветово покритие (което ми е важно), а останалите им технически характеристики са почти еднакви. Видео картата на Асус-а е малко по-слаба (ако може да се каже така) от тази на Ейсър-а, но пък за последния дават проблеми при работа с тъчпада, по-кратък живот на батерията и др., което като че ли изравнява везните.  И сега? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Acer-a разполага и с по-бързо SSD, понеже използва NVMe контролер, но пък ASUS-а има вложен алуминий  в изработката. Въпреки това и двата лаптопа имат сходно качество на сглобката. По-мощната видеокарта в Acer-a не е от особено значение в избора, понеже няма да играе съществена роля за програмите. При Acer-a е малко неудобно разположението на портовете. Почти всички са в дясната част на корпуса и ако се използва мишка, то няма да е особено удобно за използване, при условие че са навързани кабели за Интернет, монитори и флашки. За проблем в тъчпада не сме чували оплаквания от клиент, но ако изникне такъв проблем, то той би трябвало да се оправи с инсталирането на подходящ драйвер. Корпуса на Acer-a има предимство с това, че е по-тънък. Също червената подсветка на клавиатурата е по-удобна за работа в тъмното.

За конкретно посочената работа и двата лаптопа ще се справят отлично. Единствено трябва да прецените кой по-практично ще се впише в ежедневието Ви. Аз лично мисля, че N752 е по-практичния избор.

Поздрави
Богдан
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Честно казано везните при мен леко колняха към Асус-а, но след Вашия отговор вече мога да кажа, че със сигурност ще избера него. :)

Благодаря за изчерпателния отговор!

Поздрави!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0