Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Bikerstyle

Има ли нужда от ъпдейт на BIOS

5 posts in this topic

    Здравейте, питам направо. Има ли нужда от ъпдейт на Биоса след ъпгрейд на процесор, който е произведен преди дъното. Тоест слагам по-мощен процесор от "стоковия", произведен 2011, на дъно, произведено 2012. Процесора (от Pentium b970 на i7 2620M) разбира се, има повече функции но както казах платката е произведена 2012. За съжаление не си спомням версията на самия Биос, но ако е по-нова от датата на производство на процесора задължително ли е да се ъпдейтва? И ако да, може ли да го направя със по-мощния процесор или трябва 1во да се ъпдейтне със Pantium-a и след това да се сложи i7-цата?

    Това са 2-та ми въпроса. Ако имате опит и достоверна информация моля да споделите. Благодаря!!! :) 

   Пс: За добавяне на повечко РАМ не се ъпдейтва, нали? Само трябва да се провери колко може да понесе дъното.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ъпдейт на BIOS е добре да се направи преди да се ъпгрейдне с нов процесор, за да се спести повтаряне на същата процедура по отваряне и затвряне на лаптопа още два пъти, ако случайно BIOS-a няма нужния микро код за да прочете новия по-мощен процесор. За RAM не е нужен ъпдейт на BIOS. Имай предвид, че някои чипсети не са съвместими с Core i процесорите и компютъра може да работи половин час и после сам да се изключи, заради фърмуерни ограничения от Intel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря. Това с изключването ме заинтригува. Може ли да се предизвика damage на платката и дори след връщане на оригиналния процесор да продължава да се изключва? Вече прецаках 1 платка, но имаше и много други фактори, които повлияха. Иначе до колкото съм проучил в нета i72620m е поддържан от HM65 Chipset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И може ли да се ъпдейтне съответния chipset firmware, за да се избегнат тези ограничения?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HM65 няма проблем с поддръжката на i7-2620m. Единствено може BIOS-а да няма нужния микро код, но вероятността в този случай е по-малка. Иначе повреда на платката не може да се предизвика от смяната на процесор.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0