Sign in to follow this  
Followers 0
techone

Lenovo P500 проблем

5 posts in this topic

Здравейте ,имам нужда от от помощ за горепосоченият лаптоп.Открих проблем в дънната платка -беше поръчана нова съвместима ,както и още един съвместим процесор за да бъде изключен като вариант.Проблемът е че дори с новите компоненти всичко си пали но няма образ дори на външен монитор-vga или hdmi.Всяка помощ ще е от полза!Благодаря!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма начин видеосистемата да работи и да не излезе образ някъде - или на екрана, или на външен монитор. Имаш си работа с дефектни дъна. Процесорът няма никаква роля в случая.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора Ви ,но мисля че има роля в случая , понеже процесорът е с вградено собствено видео, а дънната платка е заменена с чисто нова.Единственият проблем е , че както винаги машината пристига при мен след интервенции не от моя страна.В момента пали нормално,издава звук при включване/изключване на захранване,светят индикатори вентилатора върти и юесбитата работят.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Процесорът и видеопроцесорът може да са в един корпус, но това не означава, че процесорът е със "собствено видео" - това схемотехническо решение не се различава от класическото по принцип на работа. Процесор много трудно може да дефектира по простата причина, че има множество вградени защити. При вграден видеопроцесор в същия корпус някои защити действат и при работата на видеочипа, което прави вероятността от дефект още по- малка.

Няма никакъв начин процесорът да работи (което в случая с голяма вероятност означава, че и видеопроцесорът работи)  и да не излезе образ поне на външен монитор чрез някой порт. Повтарям предположението си- имаш две дефектни дъна.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря отново за отговора! Както казах ,пристигна при мен след извършени вече манипулации (лаптопа е на приятел).В случая или е прецакал съвсем ново дъно, или на мен ми убягва нещо.Ще го помъча още малко и ще пиша какво се случва.Благодаря за помощта още веднъж!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0