Sign in to follow this  
Followers 0
Petar_HP

HP Pavilion 17 допълнителната видео карта не работи

4 posts in this topic

Здравейте, имам лаптоп  HP Pavilion 17-f100nm, разполага с 8гб рам, AMD a10-5475M с вградена видеокарта Radeon HD 8610G и работи под windows 10x64. Има и дискретна видеокарта Radeon R7 m260 която забелязах, че не се включва.... Работя с приложения като AutoCAD и при проверка разбрах, че те използват вградената... Пробвах многократна смяна на драйвъри и т.н., изтеглих приложение на AMD - System monitor където се показва работата на процесора и видеокартите и дискретната r7, стои винаги на 0 и не работи. Моля ви помогнете да разреша проблема..... Ако знаете някоя добра версия на драйвър с който мога да я подкарам и т.н.

П.С. Ако някой продва резервни части за него, имам нужда от клавиатура и/или така наречения Palmrest.
Очаквам помощта ви и благодаря !!!

wr.PNG

wr.PNG

wr.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

От тук ли изтегли драйвери? Пробвай с тях, пробвай да превключиш и опциите на захранването на " high performance " режим.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвал съм ги, само че от ен-сайта...Тези легаци до колкото разбрах са за вградената. Слагах, махах, сега сложих едни по-стари от някакви разработчици, извън амд и май подействаха, когато се пусне по-тежка програма вентилатора започва по-яко да върти.... Но AutoCAD все още разпознава само вградената...

Share this post


Link to post
Share on other sites

проблемът е в драйвера. Поразпитах тук- там, поразгледах тук- там и попаднах на съвсем подобен случай, в който заради този проблем един руснак се обръща към центъра за работа с клиенти на НР. Ще копирам само отговора им, на руски е, но нито се нуждае от превод, нито от коментар:

"Добрый день.
Благодарим Вас за обращение в Техническую Поддержку HP.
Уважаемый Клиент,
Компания HP предоставляет драйверы на условиях "как есть" без каких-либо гарантий. На странице для загрузки программ и драйверов для вашей модели ПК будут те же ПО и драйверы, как в подобных моделях с предустановленной ОС Windows. "

:blink::wacko::(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0