Sign in to follow this  
Followers 0
Bryto

ACER 5738G-654G64Min

5 posts in this topic

Здравейте.

 Имам лаптоп Acer 5738G. С времето вентилатора за охлаждането ми започна да не смогва и за това си взех допълнително охлаждане. В последствие обаче почна да държи високи температури на процесора, дори и с подложката (80/85/88 температура). В един момент почна да ме притеснява и го оставих за около 2 години в шкафа. След време реших да го оправя и потърсих ново охлаждане за машинката, но се оказва че няма никъде такова охлаждане вече. Става въпрос че моя лаптоп е с 1 ГБ ATI video и охлаждащата платформа е 2 охлаждащи места повече.IMG_20160219_160759.thumb.jpg.8ced19e9d7

IMG_20160219_171443.thumb.jpg.61f845890f

След дълго търсене разбрах че няма да намеря същото и реших да си взема само вентилатора да сменя. Взех си вентилатор, термолепенки и след като го обслужих както си му е редът.. Само процесора продължава да ми държи високи температури само при стартиран интернет прозорец, без да пускам нищо държи 43-45-50 гра. Но щом стартирам нещо температурите скачат на 89-90 и не след малко гасне.

 Потърсих да ъпдейтна биоса, евентуално да ми даде в биоса оборотите на вентилатора да пипна. Уви няма ъпдейт за биоса.

Случайно някои дали се е зблъсквал с този проблем. Вече почвам да си мисля че проблема е в работната температура на процесора.

Дали е възможно процесора да е повреден ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

При повреден проц,няма старт на машината,ще чуваш само съответният брой за биоса писукания!Или нещо си объркал при профилактиката и си изменил ъгъла на прилепване към чиповете(неравномерно затягане) или тръбата на радиатора е заминала и сега е празна!И пак стигаме до ново охлаждане.

Edited by vertexe

Share this post


Link to post
Share on other sites

да не си сложил по-дебели термолепенки? И каква паста сложи на процесора?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега, лаптопа от снимката на профила ми е същия, много мъка видях с него. Трябва да си отделиш един ден за него целия. Подготви си паста на ''Arctic cooling mx-2''
и термо падчета на 1.5mm, отваряш лаптопа и започваш да почистваш всичко със спирт от прахта която е навсякъде, дори корпусите почисти, вентилатора доколкото разбрах си го свалял от охлаждането между самия радиатор и охлаждането има едно черно тиксо може да го отлепиш и да разделиш корпусите там обикновено е пълно с прах,  след това по една или две капки на кристалите на процесора и видеото като на видео картата сложи и термо пад както и всичките чипчета под охлаждането смени заводските падове, пастата може да я размажеш хубаво по кристала с некое тънко картонче като не излизаш от самия кристал. Слагаш охлаждането като затягаш леко всички болтове и след това натягаш до край по указания ред от 1 до 7 мисля че бяха. Тази система подейства при мен за 2 години, преди това сменях пасти и какво ли не през ден и нямаше напредък, дори има тема някъде назад във Форума пусната от мен, но е на около 3-4 години.

Share this post


Link to post
Share on other sites

имам го почти същия 5738z след като го почистих цял ден е включен и повече от 45 градуса не вдига

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0