Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Павлин

the bios on this system is not fully acpi compliant asus k50ab Проблем с АСУС К50АБ

2 posts in this topic

Здравейте.  

Преди няколко дни всичко си работеше нормално. След като го изгасих една вечер, на следващия ден след натискане на копчето за старт се чуваше как заработва вентилатора, но нямаше никаква светлинна индикация (Casplock, Numlock) и екранът не показваше нищо. Занесох го в сервиз, откъдето ми казаха, че е прегрял и се е отлепила видеокартата. Казаха ми, че предлагат услуга "залепване" или както там му викат, но нямало никаква гаранция и било по-добре да се вземе ново дъно. И ето, че взех дъно от приятел, чийто лаптоп е същия модел, но с повреден екран. Смениха ми дъното и ми казаха. че остава само да се преинсталира. Но уви, преинсталацията не се получава. След стартиране излиза син екран със следната грешка: the bios on this system is not fully acpi compliant. И двата лаптопа са работили със Win7 Ultimate. Преинсталирам чрез флашка (проверена на друг лаптоп), но след като "буутване" флашката зарежда уиндоус и точно тогава излиза заветната грешка.Ъпдейтнах  Биоса до последния наличен в сайта на Асус.
Някой срещал ли се е с такъв проблем и намирал ли е решение, тъй като в гугъл видях доста коментари по темата, но никъде и съответно решение?

Благодаря ви предварително : )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблемът е създаден от факта, че си се опитал да използваш за инсталация USB порт (с флашката). Инсталирай Windows 7 през оптиката и проблем няма да има. Иска ми се да ти обясня и защо, но е доста дълга тема.

Редакция: Обновяването на BIOS не помага в конкретния случай.

Edited by gguest
уточнение

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0