Fozera

Предложения за лаптоп до 1000 лева

4 posts in this topic

Здравейте! Ще съм студент и бих искал да чуя предложения за лаптоп до 1000 лева.Ще ми трябва за писане на код и отвреме на време някоя игра от порядъка на Fifa (15.16)League of legends. Както и Photoshop. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Най-добрият вариант в момента е този HP ProBook 450 - http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_450_G2-hp_probook_450_g2_K9K27EA_128gbssd. Конфигурацията е много добре балансирана като параметри и качество на изработката. Предимство на модела е алуминия използван в изработката на корпуса в областта около тъчпада и клавиатурата. Също приятен факт е гумираното покритие на капака. Друго предимство са 120-те GB SSD пространство, които ще ускорят значително работата и ще намалят времето за изпълнение на конкретни задачи. Операционната система и програмите ще зареждат за секунди, а намирането на файлове (в SSD-то) ще става мигновено.

Друг вариант е този Dell Inspiron 3543, който предлага за приблизително същите пари същата конфигурация, но с по-мощен процесор. Разбира се има и уловка. Корпусът е изцяло от пластмаса и качеството на изработка е на по-ниско ниво спрямо гореспоменатия ProBook.

Още няколко варианта са тези Dell-ове от Inspiron 5558 серията:
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_5558-dell_inspiron_5558_DI5558I345VUCIS3_14_120gbssd
http://laptop.bg/search?utf8=✓&q=5558+i3+ssd+120GB

Те се вписват по-добре в определения от Вас бюджет, но са снабдени с предходното Haswell (4-то) поколение Core i3 процесори, докато първите два лаптопа са с актуалното в момента Broadwell (5-то) поколение процесори на Intel. И отново като изработка не са толкова добре спрямо ProBook-a споменат в началото. Относно игрите, Intel HD Grpahics 4400 и 5500 са напълно достатъчни за посочените от Вас заглавия. Отделно те са част от самия процесор и реално не се натоварва излишно охлаждането на лаптопа, което се отразява в по-дълъг експлоатационен период. Затова и не бих Ви препоръчал да търсите лаптоп с дискретна видеокарта на NVIDIA или AMD, ако игрите не са приоритет.

Надявам се, да съм бил полезен!
Поздрави
Богдан
 

Edited by god_15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Частично по-добро предложение е. Процесора е по-мощен, но видеокартата е излишна, защото не е много по-производителна спрямо Intel HD Graphics 5500. Също така липсата на SSD е голям минус спрямо първата конфигурация която предложих. По-скоро бих предложил тази конфигурация с Core i5, щом може да увеличите още малко бюджета.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...