Sign in to follow this  
Followers 0
Guest compaq

Compaq 6910p не се включва

3 posts in this topic

Здравейте.Проблема е следния. Вчера включих една батерия от compaq 6715s ако не се лъжа. Сложих я докато лаптопа беше включен. В момента в който я сложих започна едно жужене след което веднага изключих лаптопа от зарядното. Затворих го но той отново се включи след което премахнах батерията. След това нито с батерия нито на ток проссто издъхна и не включва. Когато сложа батерията от другия лаптоп обаче лампата долу която е светва което значи че ток има. Обаче когато натисна бутона за включване само светва диода му и нищо. След като изгасне бутона светва долния индикатор и до там. Когато опитам само на ток. Светва индикацията и до там. Windows 8.1 e. Зарядното е универсално марка Havit. 18.5V е оригиналното но на това съм го сложил на 19V. Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сложил си дефектна или несъвместима батерия. Трябва да се отвори и да се проследи захранването на дънната платка, това обаче може да стане само в сериозен сервиз. Това, което си чул е звук на дросел от захранващата верига и най- вероятно има изгорял активен елемент вътре, който трябва да се смени.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора и помощта. Лаптопа явно е за сервиз. Не мисля, че си струва за този стар лаптоп, но пък си ми върши работа. Отново ви благодаря за компетентния отговор!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0