Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Живко

Проблем с USB 3.0 при Lenovo Y510P

3 posts in this topic

Здравейте имам Lenovo Y510P и от както съм го взел ми създава един и същи проблем. Лаптопа има 3 USB порта 3.0 (2 светло сини и един жълт) , но когато реша да свържа външен хард или флаш памет към тях ми излиза балонче с удивителна на което пише : Това устройство може да работи по-добре ако го свържете към USB 3.0 . Пробвах с последните драйвери, ъпдейтнах си биоса, но това продължава да излиза. В device manager ми разпознава портовете като USB 3.0, използвам Windows 7 Ultimate 64 bit пробвал съм и с 8.1 но проблема си е на лице. Някакви съвети как мога да го реша ??? Благодаря предварително :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако трансфера е бърз, то можеш да игнорираш това съобщение. Също така за 3.0 портовете трябват и 3.0 устройства, а ако слагаш такива, които са 2.0, то може би от това бъгва и изписва конкретното съобщение.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Устройствата които поставям са USB 3.0, информация от 3.5 GB (примерно филми) се сваля за около 10 мин. като започва с 90MB/s и към средата пада на около 10 MB/s което не мисля че е много бързо :) . Консултирах се и с други които ми казаха че портовете ми били от първо поколение USB 3.0 които били с 6 пина а по новото били с 9 пина и затова отчитало грешка, но аз не мога да се съглася защото проверих из нета даже мисля че беше ваша статия за видовете портове и там са описани първо поколение са с тъмно син цвят, след това излизат със светло син и жълт цвят като жълтия е always on, a разликата между тъмно синия и светло синия порт не беше описана в статията. В началото и жълтия порт не работеше по-предназначение в смисъл като е изключен компа неработеше, но след като си ъпдейтнах биоса това се оправи но другия проблем остана. Някакви други идеи ? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0