Sign in to follow this  
Followers 0
laptop.bg

Новата Dell Inspiron 5558 серия с голямо разнообразие от модели в магазина на Laptop.bg

5 posts in this topic

Inspiron_5558

Онлайн магазинът на Laptop.bg вече предлага нова Dell Inspiron 5558 серия, като към момента тя включва осем различни конфигурации, с цена от 849 до 1799 лева. Сами се досещате, че и разнообразието от технически характеристики е доста голямо. Всяка от […]cLxQHe8G8yM

Прочетете цялата новина

Share this post


Link to post
Share on other sites

С тия U процесори... 20 лаптопа, не можаха един да сложат с не U процесор. Изглеждат много добре, ще видим колко са здрави физически. Обаче ми е чудно в лаптоп за 2К лева...

Share this post


Link to post
Share on other sites

За съжаление всичко минава на BGA и в повечето случаи гледат да са ниско-влтажни....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, така е. Не съм фен на BGA за процесорите, поради 2 причини (примерно 2):

- не знам какво пречи, като е BGA да слагат и НЕ U процесори. Ако машината е сметната да работи на стокова честота, и има turbo boost, след пускането му машината ще почне да загрява доста повече, и е възможно при продължително натоварване да почне да се самоизключва.

- дъната се оскъпяват неимоверно много, когато на дъното има залепен процесор. В пъти се оскъпяват.(тук визирам дъната за Intel c Core i процесори). Келешрони и AMD-та по на 1.2GHz не ги броим тук. А умре ли ти извънгаранционно дъното, смяна на процесор примерно, би била безмислена. А те ще дефектират.. днес разглобявах един Pavilion 15 - няма нищо по платката. Само процесор и мултиконтролер.

Share this post


Link to post
Share on other sites

От доста време запояват и със стандартен волтаж. По времето на Sandy Bridge имаше някои "M-ки", които имаха BGA разновидност. От Haswell насам вече са отделени като "H-ове". Иначе тенденцията от много време е всичко да се блъска на един чип. До две-три поколения SoC-овете ще са преобладаващи в лаптопите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0