Sign in to follow this  
Followers 0
Panko

Проблем с батерията на HP 6735s.

9 posts in this topic

Здравейте,

донесоха ми за ремонт и почистване въпросният лаптоп HP 6735s, лаптопа се включваше обаче грееше много, разглобих го и го почистих, смених му термопастата и лепенката, измих радиатора и смазах вентилатора.
Инсталирах му Win 7 Ultimate 32bit, инсталирах всичките драйвери и програми, инсталирах му всички актуализации и вече работих на него около 6 часа без никакво загряване, температурите бяха по-ниски от нормите, защото ползвам отделна охладителна система. Започнах да инсталирам последната програма антивирусната и компютъра се изключи внезапно. На допир беше по студен от телесната ми температура.
От тука започва същинската част:
Лаптопа когато се опитам да го включа, видях, че на буксата на адаптера има жълто диодче което мига 8 пъти, в сайта на HP тази грешка означава, че има недостиг на захранване. Реших, че проблема е в захранването, пробвах с 65, 90 и 120 ватови захранвания, от работещи машини отново същата мигаща светлина.
Когато махна и сложа батерията светкат за кратко 2 диода син и жълт - това било нормално според сайта на HP.
Баба има същият лаптоп, само, че е COMPAQ и сложих батерията на нейният лаптоп и го включих и Win-а ми показа, че батерията е заредена на 89%, а програмата за батерията на HP ми каза, че батерията трябва да се калибрира - дотук ОК, само, че батерията не може да се разреди защото е заредена на 89% и като изключа зарядното работи 2 минути и спира, пускам компа отново и батерията е заредена на 92%. Когато се зареди на 100% е сложих на "неработещото" HP и то запали включи се Windowsa, но батерията не се зарежда от зарядното и компа се изключи, пак сложих батерията да се зареди - пак тръгна и така е и до сега и не иска да започне да се зарежда батерията.

Пробвах и хард ресет, пробрах и калибриране на батерията с F2 - без ефект.


Някой срещал ли е подобен проблем от Вас колеги, да даде някакъв съвет какво може да се направи, ще съм Ви много благодарен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами за ремонт си е.Май не разпознава зарядното.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имал съм подобен случай и го занесох на сервиз. От там му бяха сменили северния мост, ако си спомням правилно. Но не ми се вярва точно там да е проблемът. А ако сложиш от Compatq-a батерията, какво става? Иначе не е изключено да е изгорял някой контролер на дъното.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Батерията на Compaq-a не работи.

Вчера пробвах с на един приятел зарядното(явно имат някаква защита тези HP-та, защото пробвах с зарядно от DELL и заместител), тръгна лаптопа.
Включих го с неговото зарядно ( БЕЗ БАТЕРИЯ ), тръгна без никакъв проблем.
Пуснах му хирен, да му изчистя бад секторите на харда, но когато станах сутринта лаптопа беше загаснал, защото беше станало токов удар и сега пак същата мигаща светлина.
Обаче пробвах неговото зарядното на друг лаптоп, не работи както трябва и прегрява адски много.
Като дойде новото зарядно и като направя тестовете ще Ви кажа дали е било от него или има друг дерт.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лаптопа, работи вече 2 дена без никакъв проблем.
Проблема е бил в дефектно захранване.
И защото пробвах 3 работещи захранвания от DELL, най-вероятно HP имат някаква защита или просто пинчето е по-късо на DELL-ските захранвания.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dell зарядно на HP машина няма да зарежда батерия, но ще включва и обратното важи също, пинчетата на едното е импулс, на другото 10-15V

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Зарядните от HP стават на DELL и не зареждат батерията но тези от DELL в повечето случаи не стават за HP.Това е така защото определянето на това какво зарядно е включено при HP  е аналогово тоест според напрежението от средния пин се определя какво захранване е включено.При DELL има чип в които има записан сериен номер и колко вата е зарядното.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз имам проблем с батерията - не е идентичен, но е близък. При мен батерията не иска да се зареди над 85% (83% avaible (plugged in, not charging))?! Махна ли захранването - до 2 мин. лаптопа се изключва, без да дава какъвто и да е признак, че батерията му пада?! Изключва се (приемаме, че е <5%), опитвам се да включа машината - не пали. Вадя батерията и я слагам пак - тръгва и показва 80% (примерно). и след 2-3 мин. отново угасва?! Зарядното ми е оригинално и си работи без грешка. Имам 2 таквиа лаптопа и другия работи и със двете зарядни перфектно?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай това;
Изключи лаптопа, махни му батерията и го включи на зарядно, влез в Device Manager/Диспечер на устройства, цъкни на Battery/Батерии и деинсталирай Microsoft AC Adapter и Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery.
Изключи компютъра, вкарай батерията и след това го включи.
Влез отново в Device Manager/Диспечер на усторйства и натисни горе на Scan for Hardware change/Сканирай за хардуерни промени.
Windows-а ще открие автоматично същите драйвери и ще ги инсталира.
Ако това ти помогне прочети как се прави калибрация на батерията за твоят лаптоп.

Възможно е да се е омазал самият драйвер, помагало ми е на няколко лаптопа, на други не се е премахвал проблема.

Пробвай нищо не губиш.

Другото нещо което можеш да пробваш е да вземеш друга батерия от някъде и да пробваш дали прави същият проблем, ако не го прави, значи батерията ти е проблема. Ако проблема не се реши с друга батерия е доста вероятно контролера да е заминал.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0