Sign in to follow this  
Followers 0
DimitarStoyanov

ASUS K550L - Внезапно изключване

6 posts in this topic

Здравейте!

Имам малък проблем с лаптопа. Не намерих подобна тема в раздела, затова реших да пусна нова с надеждата някой да изкаже мнение.

С ASUS K550L съм. Лаптопа все още няма и година - на 10 месеца е (даже трябва все още да е в гаранция). Студент съм в Телерик, така че може да се каже, че нон-стоп го използвам за програмиране.

Проблемът, който започна да ми прави, е че на моменти се изключва от само себе си. Първия път когато се случи преди около 3-4 дена си стоеше кротко(беше включен в контакта). Втория път беше при пускане - след като се зареди реших да си наклоня монитора напред и изгасна. Около час по-късно по същия начин - при преместване (и в двата случая беше само на батерия). Допитах се до няколко колеги - някой предложиха, че може да е нещо с батерията. Вчера до около 17ч го държах само със зарядното, след това използвах батерията - никакви проблеми, докато в един момент не реши, че трябва просто ей така да изгасне.

Днес сутринта си изтеглих една програмка, за да проверя температура. Спрямо това, което успях да намеря и прочета показаните стойности са ОК: post-20623-0-40771500-1432717068_thumb.p

Та ако някой има на идея от какво може да е или е имал подобен проблем ще се радвам да сподели.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първата работа в такива случаи е да се види какво пише в log файловете на windows като events.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прегледах log файловете и по-конкретно "събитията" в System. Основните грешки, които получавам около времето на появилия се проблем са тези:

http://pastebin.com/GQwv4vWM

http://pastebin.com/MC5QRjZ3

http://pastebin.com/LvcPj5NF

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, вижда се, че не е софтуерен проблема. Включи го и го раздвижвай да видим с каква честота се появява проблема. Махни батерията при опитите.

Edited by gguest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Последните три дена лаптопа до държах единствено на зарядно с махната батерия и очаквах да създаде някакъв проблем, но така и нищо не се случи. "Раздвижвах" го по всички възможни начини, но въпреки това засега изглежда всичко ОК. Това ме навежда на мисълта, че има вероятност проблемът да е някъде в батерията.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами ето така с две стъпки се стигна до проблема. Препоръчвам ти смяна на батерията, явно има дефектен елемент в нея, който от време на време има локални пробиви в електролита.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0