Sign in to follow this  
Followers 0
Guest veronika_angel

HELP

6 posts in this topic

Здравейте...Много се нуждая от съвет поради липса на компетентност във тази сфера..Искам да си купя лап топ и се спрях на марката тъй като казват че е най-добрата..Та това което търся е памет...добър звук..добра картина и да не забива..да е качествен и да не е както последният ми който се оказа пълен боклук..Не ми трябва за игри и тежки програми...Та смятам че ми подхожда LENOVO G510/59431891 Според вас заслужава ли си? Или може би пък LENOVO G50-70/59431795 но не мисля че се нуждая от толкова мощен комп ..Също така се чудя тези модели защо се продават само в България(до колкото разбрах)...Надявам се да ми помогне някой със съвет...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Всъщност първия лаптоп (G510) е с малко по-производителен процесор, защото i7-мицата в G50 е нижко-волтажна и съответно цели да предостави по-дълъг живот на батерията при относително голяма производителност. Двата модела не се продават само в България, може би конкретните конфигурации (макар, да не ми се вярва да е точно така), като партидните номера 59431891 и 59431795 са уникални за всяка страна. Може ли да поясните за какво точно ще се използва лаптопът, за да предложа подходящи машини? Лаптопите с по-качествена аудио система започват от около 1300 лева.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами за интернет..складирване на снимки музика итн. :) .....Единственните програми които ползвам са office...windows movie maker i picasa..Принципно за нищо друго..Имам лошият навик да си разхвърлям файловете навсякъде и да отварям на веднъж много страници :blush: .. и по този начин претоварвам лап топа..А колкото до тонколоните нямам особенни изисквания понеже ползвам отделни така или иначе...Споменах ги понеже последният ми лап топ нямаше добър звук ...страшно тих и на 6тият месец едната тонколонка изгоря и не ми се иска пак така да стане нали разбирате...Многоо ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет :clap:

Share this post


Link to post
Share on other sites

За вашите нужди най-добре се насочете към лаптоп с конфигурация Core i3 или Core i5 процесор (не е от значение дали ще е ниско-волтажен, понеже не се нуждаете от голяма изчислителна производителност) с вградена графика (нямате нужда от графичен чип със собствена памет), препоръчително е да има SSD (така няма да се "влачи" зареждането на операционната система и програмите) и поне 4GB оперативна памет. Бих предложил следните модели:

HP 450 G2 - най-доброто решение според мен за бюджета Ви. Съчетава всичките ми препоръки от по-горе. Корпусът е относително тънък, като сглобката е добра. Капакът е с приятно гумирано покритие, а в зоната около клавиатурата и тъчпада е използван алуминий. Единственият минус на модела е, че е труден за почистване и е препоръчително да се занесе на сервиз, когато усетите, че се е задръстил с прах.

Fujitsu LifeBook A544 - Този модел е много добро бюджетно решение, отново съчетава моите препоръки от по-горе, като също така е лесен за ъпгрейди и почистване. Като сглобка е добре направен, но е изцяло изработен от пластмаса. (както повечето лаптопи в този ценови диапазон)

Acer TravelMate P236 - Този модел е може би с най-добра изработка от трите. В изработката на горната част на капака е вложен алуминий. По-малък е като размер, което го прави лек, компактен и удобен за пренасяне. Отново е относително лесен за почистване. Ако нямате проблем с по-малкият екран, то мисля, че това подходящ избор. Единственият минус на модела е липсата на SSD, но ако изявите желание ниже да му направим такъв ъпгрейд, като заменим твърдия диск с такова.

Също така бих Ви посъветвал да не се придържате към определена марка, всичко опира до конкретни модели в ценовите класове.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет отново драги Богдане .Мнооого мноого съм ви благодарна че ми отделихте внимание и така аналитично ми обяснихте всичко...Съветите ви ми помогнаха...Ако не ви е трудно може би бихте могли да ми препоръчате нещо от Lenovo..Toshiba или Asus‎.....Просто съм имала HP и ACER и нямам добри спомени squint emoticon <_< така че този път си казах Lenovo или Toshiba или Asus защото чувам много позитивни отзиви за тези марки ..Сигурна съм че посочените от вас са много добри и естествено че ще ги имам на в предвид.. Но много ми се иска нещо различно този път.. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте отново!

В момента изброените по-горе три модела в конкретните конфигурации са най-добрия избор за Вашите нужди. От ASUS и Lenovo бих Ви насочил към следните конфигурации и модели:

Lenovo ThinkPad Edge E550

http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_Edge_E550-lenovo_thinkpad_edge_e550_20DFS00M00

http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_Edge_E550-lenovo_thinkpad_edge_e550_20DF004RBM

Lenovo Z50-70

http://laptop.bg/laptops-lenovo-Z50_70-lenovo_z50_70_59432120

http://laptop.bg/laptops-lenovo-Z50_70-lenovo_z5070_59432110

ASUS F555

http://laptop.bg/laptops-asus-F555-asus_f555lb_xo009d

От изброените Edge E550 е най-подходящ като съчетание на технически характеристики и качество на изработката. Z50-70 има по-добър дизайн и може би най-добри говорители, от всички споменати модели до момента. F555 е с ниско-бюджетна изработка на корпуса, за да предложи по-мощен хардуер за цената си. Какъвто и модел да вземете, то горещо препоръчвам да му се сложи SSD, за да може да използвате пълния потенциал на системата.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0