Sign in to follow this  
Followers 0
deianr

Лаптоп с 8GB RAM,SSD, матов (ако може и IPS) дисплей...

3 posts in this topic

Здравейте,

търся си нещо матово с SSD, ама SSD-то да не е на мястото на HDD или DVD. Исках и Full HD IPS матрица, но сякаш не ми се вмества в бюджета /до 1100-1200/.

Lenovo M5400 - имам Lenovo и съм доволен, този как е?

HP Probook 450 G2 ? Това не знам как се представя. Изглежда ми добре като сглобка и сервизиране.

Гледам, че и ASUS имат добри модели с такива параметри. Моля за мнения.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Lenovo M5400 е добър модел, но като сглобка и материали по-добър вариант е HP ProBook 450 G2. Втория модел обаче не го препоръчвам с AMD Radeon видео. Охлаждането не е достатъчно добре осигурено за два чипа (процесор и дискретна видеокарта) и при по-продължителен период на използване (година и половина примерно) без направена профилактика има голям шанс графичния чип да дефектира от прегряване. Тоест ако държите на добра изработка на корпуса ви насочвам към ProBook 450 G2 с вграден графичен контролер или ако държите на дискретна видеокарта към Lenovo M5400, заради по-добре осигуреното охлаждане. IPS дисплей в този ценови клас не може да се срещне в съчетание с достатъчно добри технически характеристики на останалата конфигурация. Аз лично не знам за модели на ASUS, които да имат специално обособен слот за SSD в този ценови диапазон.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много ти благодаря за насоките.

Срещнах оплаквания от дисплея на HP ProBook 450 G2, което сякаш ме поотказва от него. Много исках да е матов, но явно трябва да е матов с IPS за да се вижда добре. TN матов винаги ли е лош избор?

Държа на добра изработка на корпуса, добро охлаждане (тих) и приличен дисплей. Имам Lenovo G560G с гланцов дисплей, този лаптоп искам да заменя с нещо по-добро и затова търся. Но от него съм доволен като изработка, охлаждане и т.н. Само дисплеят му не ми харесва. Супер е лесен за почистване, сервизният капак е голям.

Дали да не взема пак G-серия на Lenovo, като просто добавя SSD? Например http://laptop.bg/laptops-lenovo-G50_80-lenovo_g5080_80L00037BM+ SSD? Има ли място за SSD или трябва на мястото на DVD? Изобщо кои модели имат място за SSD без да се маха оптичното у-во?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0