Sign in to follow this  
Followers 0
RalitsaZlateva

Проблем с Lenovo ideapad Z510

3 posts in this topic

Здравейте!

От една седмица насам се появиха проблеми с функционирането на батерията на лаптопа (Lenovo ideapad Z510), а може би софтуера е виновен. Нямам идея, затова се обръщам към вас...

Индикаторът на батерията показва, че имам налични, например, 60% батерия и изведнъж лаптопът се изключва сам, без никакво предупреждение, като след като го включа наново, показва, че имам 0% батерия. Точно в момента е включен, на зарядно от около 30 минути и индикира, че имам налични 3% батерия, което не е нормално за зареждане толкова време, като се има в предвид, че преди да му включа зарядното показваше 98% след като е работил към час и половина без да е включен към захранването.

Съвсем се побърка тази машина, а преди около 2 месеца ми е преинсталиран уиндоуса. Възможно ли е това да е причината?

Четох из форумите на lenovo, че и други потребители имат абсолютно същия проблем, но никъде не намирам дори насоки относно каква може да е причината и как да се оправи...

Иначе лаптопът си работи нормално, не насича....

Моля, ако някой може да помага, дори и с предположения :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Причината е една и е 100% ясна - батерията е за смяна. На практика капацитетът й рязко е паднал, но контролерът още не го е отчел. Затова гасне на 60%, а не на 0%.

Share this post


Link to post
Share on other sites

В програмата Lenovo Energy Management (ако не е инсталирана си я дръпни от тук) има опция battery gauge reset. В различните версии на програмата е на различно място, затова може да ти се наложи да се поразтърсиш малко повече, докато я намериш. Дано успее да реши проблема, но най-вероятно посещението на гаранционен сервиз няма да се размине.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0