Sign in to follow this  
Followers 0
AlexTomov

FPS DROP ASUS K550L

2 posts in this topic

Здравейте хора! Имам проблем някъде от месец насам , просто в някакво чудо се виждам! Ще почна с предисторията за да проследите и най-вероятно да откриете проблема ми , който аз очевидно не мога... Всичко започна преди 1 месец , казаха ми да си дръпна GEFORCE experience... Играя дота 2 , характеристиките ми на лаптопа са - 1 tb hard, 8 gb ram , i7- 2,6 ghz s boost do 3,1, 2 gb Geforce 840M , не товарих лаптопа много с макс графики , но този еxperience boost-ва играта и понеже преди на макс графики ми беше много ниско фпс-то , с програмата варвеше на ниво... (за 30 мин) след това спадна от 60 на 30 , и така няколко пъти докато не реших да го изтрия. След това рядко се получаваше този дроп , ресвах веднъж дотата и всичко беше точно (Но не бях на макс графики,ами по-скоро на Low). Преди 5-6 дена си казах,че ако си преинсталирам windows-a ще се оправи този проблем , а и имах проблем с дриверите на саунда. Намерих тук някакъв си windows 7 ultimate 2009 (Понеже съм в Англия, не мога да дърпам от замунда...) Сложих най-новите драйвери ,това онова и си казах - добре,вече всичко трябва да е точно (Само да спомена,че приятел ми слагаше windows-a и първо обърка и сложи 32 битов , но след това 64) , но уви нищо не е точно,ами обратното,стана по- зле. Усетих,че windows-a load-ва декстопа по бавно,програми и така нататък...Казах си окей не е фатално! Но когато си пуснах дотата , с надеждите,че няма да има повече дроп , видях как през 5 минути става този проблем, от 60 на 20. Барах всякакви настройки,графиките са почти на минимум (което е срамота за 5 месечен лаптоп,с такива характеристики) не се оправя, проблема се получава по-честто! Ако някой е страдал от същия проблем,има опит с това , ще съм му много благодарен! И също, дали е софтуерен или е хардуерен проблем?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблема се нарича, GPU Throttling всички Асус го имат, проблем на нвидиа бооста или на токовете по лаптопа. Появява се когато си на чарджър.
https://forums.geforce.com/default/topic/820979/geforce-mobile-gpus/-asus-laptops-workaround-for-gpu-throttling-bios-modding-amp-disabling-boost/ако ти се занимава ето това е фикса.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0