Dontlookatme

Избор на лаптоп до 800-900лв

3 posts in this topic

Трябва ми лаптоп за филми,интернет,музика,някоя друга програмка и игри от сорта на League of Legends,WoW т.с по- слабички.Не ми трябва нещо свръх мощно за да играя игри от бъдещето, тъй като нямам много време за игри,също така ще се ползва предимно вкъщи, а не отвън.Насочил съм се към леново, но съм отворен и за други предложения.Благодаря

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За вашите изисквания бих препоръчал да се насочите към лаптоп с GeForce 840M графичен ускорител. Другите графични ускорители като GeForce 820M и Radeon R5 М230 се представят на нивото на вградената Intel HD Graphics 4600, а Radeon R5 M255 е относително далеч от производителността на GeForce 840M. Бих Ви насочил към тези три модела:

Acer Aspire E5-571G - Най-добре се вписва в бюджета Ви. За цената си предлага голямо количество оперативна памет, добър процесор и относително лесен за поддръжка и профилактика корпус. Минус е, че процесорът е запоен за дънната платка и не подлежи на подмяна.

Acer Aspire E5-572G - Значително по-скъп от горепосочения модел, но предлага по-мощен процесор, който подлежи на подмяна. Известен минус може да се окаже гланцирания дисплей, от който ще има отблясъци в силно осветени помещения.

ASUS K550 - Отново надхвърля бюджета, като предлага отново по-мощен процесор, но този път отново запоен за дънната платка. Моделът е по-лесен за ъпгрейди на твърдия диск и оперативната памет, но за цялостна профилактика е една идея по-труден от горепосочените два Acer-a.

Ако все пак решите, че няма смисъл да залагате на графичен ускорител със собствена памет, то бих препоръчал следните модели:

Fujitsu Lifebook A544 - Моделът е лесен за ъпгрейди и профилактика, има достатъчно мощен за игрите Intel HD 4600 графичен ускорител, процесорът подлежи на подмяна и не на последно място има 120GB SSD, което ще направи операционната система, игрите и програмите значително "пъргави", поради значително по-високите скорости на четене и запис.

HP Probook 450 G2 - Предимството на този модел е в това, че при изработката на корпуса е използван алуминий за частта около клавиатурата и тъчпада. Също така капакът е с много приятно гумирано покритие. Графичният ускорител HD 4400 е относително по-слаб от HD 4600, но пак би предоставил задоволителни кадри в секунда при ниски настройки. Отново е голямо предимство наличието на SSD.

Ето малко информация за SSD-тата:

Надявам се, да съм бил полезен!
Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за изчерпателния отгoвор.Мисля да се насоча към Acer e5 572g.Все пак очаквам и други мнения.В петъка ще поръчвам.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...