Sign in to follow this  
Followers 0
ultimatecompbg

Препоръчайте ми лаптоп до 1200-1300ЛВ

2 posts in this topic

Здравейте:), търси лаптоп до 1200-1300лв. Ще се използва за домашна употреба, интернет леки програми, филми, музика. Не искам да има oem инсталация, ще му инсталирам 64 битов windows 8.1 enterprise, а дали има оптично устройство ми е все едно понеже имам външна записвачка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Бих Ви насочил към тези три лаптопа:

Fujitsu Lifebook A544 - има добре конструиран корпус, въпреки че е изработен само от пластмаса и не се зацапва лесно. Предлага лесен достъп до съставните компоненти и охладителната система, което го прави лесен за ъпгрейди и почистване. В конкретната конфигурация на мястото на твърдия диск има 120GB SSD, а твърдия диск е преместен на мястото на DVD-то. Друго отличително нещо спрямо следващите две предложения е, че процесорът е на сокет, тоест подлежи на подмяна/ъпгрейд, докато другите са с ниско-волтажни процесори и съответно са запоени за дънната платка.

HP Probook 450 G2 - Тук в изработката на корпуса е вложен алуминий в зоната около клавиатурата и тъчпада и също е една идея по-тънък от Fujitsu-то. Отново предлага лесен достъп до повечето съставни компоненти, но не и до охлаждащата система. Тоест почистванията от прах при него ще стават по-трудно, но това не трябва да Ви притеснява особено, защото конфигурацията е с вграден графичен контролер и няма да загрява особено много. Ъпгрейда с SSD-то отново стои по същия начин, както е при LifeBook A544, като моделът има и M.2 слот и на него може да се добави на по-късен етап още едно SSD.

Acer TravelMate P236 - Нов компактен модел на Acer. Отново изработен изцяло от пластмаса, но пак вдъхва достатъчно надеждност в конструкцията си. Основните плюсове при него са, че е лек и компактен и че разчита на процесор от последното архитектурно поколение на Intel. Новата Broadwell архитектура предлага процесори с по-малки размери, които са по-мощни, по-енергоефективни и със значителни подобрения във вградения графичен контролер. Лаптопът няма сервизни капаци, но долният корпус се премахва лесно и предоставя обширен достъп до вътрешностите.

В общи линии Ви препоръчвам да търсите лаптоп с Intel Core i3/i5/i7 процесор и вграден графичен контролер, защото са по-надеждни в дългосрочен план, а и не мисля, че ще успеете да се възползвате пълния потенциал на дискретните видеокарти, спрямо гореописнаите от Вас дейности.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0