Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Johnnie458

Д�илема Acer Nitro v15/17 vs ROG G751

1 post in this topic

Здравейте пускам втора тема, защото не мога да избера лаптоп и имам нужда от помощ :)

Ако нуждите ми бяха геймърски е ясно че rog g751 е в пъти по-добър от acer nitro..

аз обаче ползвам лаптопа за втора работа - покер играч и играя на 30-40 маси и се взирам постоянно в малки цифри с часове.

През 3-4 дена в седмицата мъкна лаптопа на другата ми работа в една ИТ фирма.

Т.е първото нещо което е най-важното за мен и търся в лаптопа това е - качествена матрица без ШИМ и отблясъци, за да не ми натоварва очите.. стоя мин по 8 часа на ден.

Как бихте оценили матриците на 2-та лаптопа примерно от скалата от 1 до 10? Aко асуса е със значително по-качествена ips матрица, то това е избора ми.

Обаче ако матриците са с горе-долу с еднакво качество то Nitro ми харесва доста повече заради елегантният си дизайн и най-вече значително по-леките кг.

Acer nitro ме притеснява сериозно за 2 неща:

- Че е Acer, марката е известна с ниското качество на материалите които използва.. тук спазили ли са традицията? Имах преди Acer с медия панел вдясно и за 1г се разпадна целият лаптоп.

- Грее ли? Мисля предимно да го използвам за работа (нещо като проект мениджмънт) и за покер, там използвам тракинг софтуер (Holdem Manager), но доколкото знам той натоварва харда, затова мисля за 2x SSD и 16 gb ram. От време на време играя (lol, world of tanks, alien isolation). Т.е ако за игри грее ще го преглътна, но ако грее до некомфортност при играене на holdem вече е неприемливо.

Накратко искам acerа, заради размерите, но ако има забележимо по-лоша матрица или се разпада или грее много, то взимам тухлата на асус :D знам че са мн качествени като изработка

Ако скоро очаквате нови лаптопи с качествени ипс матрици без ШИМ в алуминиево/магнезиево тяло (като dell xps15) примерно, кажете! Мога да почакам

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0