Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Emil

Aspire E1-531G - Проблеми, като за Петък 13-ти!

4 posts in this topic

Здравейте на всички, тази сутрин, при опита ми да се свържа с безжичната си мрежа, бях неприятно изненадан от неуспех. След като установих (с телефона), че проблема не е в рутера, реших да рестартирам лаптопа, по време на рестарта се появи текст относно прогреса на инсталирането на 51 актуализации, за които не бях предварително уведомен в работен режим. След като компютъра стартира отново, успях да се свържа с мрежата, за сметка на доста други неприятни и до момента неотстраними проблеми, а именно:
1) Лаптопът не възпроизвежда никакъв звук, нито през говорителите, нито през слушалките, нито когато свържа друг дисплей със собствен говорител чрез HDMI.

2) Усъмних се в драйвера и пуснах Windows Update, който изкара следната грешка: Windows Update не може да провери за актуализации, защото услугата не се изпълнява.

3) WMP забива/зацикля при опит за пускане, а когато изобщо се пусне пред случайно избрана за тест песен се появява червен хикс.

4) При опит за провлачване на песен към някой от музикалните плейъри, целият работен плот зацикля и се налага за го рестартирам от диспечера на задачи.

5) (Може би не е пряко свързан със случая) опитите за актуализация на G. Chrome се осуетяват от "Грешка 7"

Да ми е честит петъчния ден, че и утрешния ако някой не помогне! Благодаря предварително!

Подробности:

Acer Aspire E1-531G Windows 8.1 (оригинален) Intel B960 procesor (2.2Ghz) 8GB Ram 1TB HDD

От години за "здравето" на лаптопа се грижат CCleaner, Advanced System Care и SpyBot S&D, за защита от вирусчета разчитам на Windows Defender-a. Компютъра е старичък, ако не бъркам трета година кара, никога не е бил преинсталиран.

П.С. Бих преинсталирал, но трябва да хвърлям пари (които в момента нямам) за външен хард, на който да кача всички неща, които не мога да си позволя да изтрия, затова се обръщам към вас за други съвети. Благодаря на отзовалите се!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Restore към вчерашна дата.

P.S.: Не разчитай на Windows defender.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Спри глупавите,ненужни,затормозяващи "изключително важни за Вашата сигурност" ъпдейти!Влез с сейф-мод и ги унинсталирай-от последния назад.При един от тях програмиста да е бързал и да не го е доизкусурил-"лош ъпдейт"и машината полудява.

Share this post


Link to post
Share on other sites

.....

Преинсталираш или се мъчиш 2 седмици като идиот (и накрая пак ще стигнеш до чиста инсталация)- ти си избираш...

При нормални условия няма как:

1- Изведнъж, от днес за утре да ти се появят 51 ъпдейта. Рядко и за 3 месеца се събират толкова.

2- Дори и да си оставил настройките на автоматично сваляне и инсталиране на ъпдейтите (което е глупост и заслужаваш бой) все ще разбереш, че са инсталирани- или ще видиш прозорец тип "Инсталирах ъпдейтите- рестартирай компютъра за да се приложат", или като го спираш вечерта ще има да чакаш мнооооого дъъъъълго да угасне...

Иначе казано- имаш проблем който не е просто калпав ъпдейт...

Съвсем отделно:

Осрал си качествено системата в секундата в която си сложил CCleaner, Advanced System Care и всяк'ви подобни програми за "поддръжка и почистване" на Уин-а.

И е несериозно да се оплакваш "нямам къде да си кача файловете за да преинсталирам"- тоя 1ТВ хард да не е само дял С ? Ако не си го разделил е играчка, но не ти трябва външен хард. А и колко жизнено важни неща имаш- 10ГБ ? Или 30? Дори и 300ГБ да са важните не е проблем- изтриваш простотиите (порното, игрите и филмите), освобождаваш място, делиш си харда, местиш важното инфо и преинсталираш... Да не говорим, че ако потърсиш все някой познат ще има външен хард дето да ползваш за 2 дни...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0