Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Forces

Проблем с интернета

6 posts in this topic

Имам малък проблем с моя лаптоп acer aspire e1 - 571g. Когато зареждам някоя страница не винаги се зареждат картинките (остават черни/бели правоъгълници) при 2-3 рестарта на адреса в крайна сметка успяват да се заредят. Клипчетата също зареждат по 20-30сек от 3мин (на пример) след което показва сякаш това е края на клипа отново по същия начин 2-3 рестарта и успяват да се заредят целите. Не иска да влезе в настройките на рутера. Проблема го има и при wireless и при директно свързване от рутера. Не мога да пробвам с кабела преди рутера тъй като използва мак адреса на настолния и интернета не тръгва. Нямам тези проблеми нито при настолния, нито при телефони/таблети. Моля ако някой има идеи за решаване на проблема да сподели. Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

От описанието ти излиза, че проблемът е софтуерен. Мрежовите карти са различни за безжичната и кабелната връзки и това изключва машинен проблем. Явно причината не е и в работата на рутера. Пробвай с Live диск с някоя операционна система, заредена външно (или през USB) - дали ще има отново проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблема наистина се оказа софтуерен. Пробвах с ubuntu live и нямаше проблеми. Аз съм с windows 8.1 и инсталирах няколко драйвъра от диска и сайта на acer но нищо не се промени, а драйвърите които намерих в гугъл бяха зипнати и в тях имаше само 1 файл с разширение *sys и не знам какво да ги правя. Някой ако има решение моля да сподели. Благодаря.

Share this post


Link to post
Share on other sites

За да се инсталира sys драйвер е необходим inf файл. Пробвай инсталация на windows 7 или защо не - на 10?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Намерих този *inf от официалния сайт на broadcom ( http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/downloaddrivers.php) и пробвах няколко драйвъра, тъй като не бях сигурен кое точно е за моя лаптоп но също нямаше ефект. Не ми се иска да махам 8цата, по удобна ми е от 7. Тъй като не успях да намеря качествен windows 7 live пробвах с ubuntu и не знам дали и там няма да е както сега и ми се иска да пробвам всичко друго възможно преди преинсталация. За това ако имате други идеи моля споделете. Благодаря отново за отделеното време.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"тъй като не бях сигурен кое точно е за моя лаптоп"-Начина,по който инсталираш софтуер,ще ти докара още проблеми!Слагаш тестова програма(Аида например)виждаш хардуера,за който търсиш драйвер и който в момента не отговаря коректно на системата и започваш да търсиш драйвер ТОЧНО за него(със съответните разширения за ревизия,версия,OS и т.н.)Слагането подред,без да знаеш какво търсиш и ти трябва,обикновенно води до плачевни резултати!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0