Sign in to follow this  
Followers 0
toshocorp

Инсталация на Windows 8 без CD

2 posts in this topic

Здравейте,

Имах "малък" проблем с инсталирането на Windows 8.1 през USB. Инсталирам го през флашка, защото лаптопа няма CD. Ето решението, ако се сблъскате с подобен проблем:

Проблемът беше, че флашката ми не се засичаше в BIOS-a, когато е нагласен на UEFI, а когато е на Legacy - тръгва. Лошото е, че когато се инсталира през Legacy тъчпада не работеше - дори с драйвери.

Оказа се, че за да ми работи тъчпада трябва да се инсталира през UEFI. За да инсталирате Windows 8/8.1 през UEFI първо трябва да си направите флашката с Rufus - http://www.nextofwindows.com/how-to-make-uefi-bootable-usb-flash-drive-to-install-windows-8/

Обърнете внимание, че трябва да изберете опцията GPT partition scheme for UEFI computer и форматът трябва да е FAT32. Уверете се, че тези селекции си остават такива преди да натиснете Start!

Така. Само, че на мене отново не ми засичаше флашката! Разбрах, че трябва да си изключа "Secure boot" в BIOS-a. Проблемът при Acer е, че не може да изключите Secure boot, без да сложите парола на BIOS-a. Тук бъдете много внимателни! След като много внимателно си сложих парола на биос-а, упях да изключа secure boot-а!

Повече инфо тук:
http://itsfoss.com/disable-secure-boot-in-acer/

Дотук добре. Флашката ми вече се засичаше в BIOS-a, и можех да стартирам инсталацията през UEFI. Но пореден проблем! По време на инсталацията тъчпада отново не работеше! Въпреки това инсталирах Windows с USB мишка. Добрата новина е, че след като инсталирах конкретните драйверите в тази последователност: първо за чипсета и после I/O драйвера - тъчпада тръгна!

Надявам се да съм бил полезен и да съм спестил време и нерви на някой!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поздравления. Тъпо е, че поризводителите вместо да ни улесняват, става обратното...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0