Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Strike996

Лаптоп за около 800-900 лв

2 posts in this topic

Здравейте.Леля ми иска да си вземе нов лаптоп.Трябва и за всекидневието- сърфиране в интернет,гледане на филми,нищо кой-знае какво.Ще се радвам да ми препоръчате надежден лаптоп.Благодаря предварително :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

От представителите на 15.6" формат бих препоръчал тези два модела:

http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_J4S43EA- вложен е алуминий за изработката на корпуса около клавиатурата и тъчпада и има гумирано покритие на капака.

http://laptop.bg/laptops-fujitsu-Lifebook_A544-fujitsu_lifebook_a544_A5440M73A5EE- изцяло изработен от пластмаса, но с по-солиден дизайн. Необичайното при този модел е, че се сглобява в Германия. (ако това може да се сметне като предпоставка за по-високо качество). За разлика от горепосочения модел, тук процесора подлежи на ъпгрейди.

Ако се търси нещо компактно, то бих препоръчал тези:

http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_430-hp_probook_430_F0X33EA- сходен с първо-посочения лаптоп, но в по-малък формат.

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_371-acer_aspire_v3_371_NX_MPFEX_008- този модел е може би с най-приятен дизайн от всички. Вложен е алуминий в изработката на горната част на капакът и има много приятна абстрактна текстура. Останалата част от корпуса е от пластмаса. Предимство на този модел е, че лесно може да се ъпгрейдва и почиства. (същото важи и за Fujitsu-то)

Ако желаете да "изстискате" максимална полза от конфигурациите на лаптопите, то бих препоръчал да се вземат с ъпгрейд SSD. Но имайки предвид предназначението, то най-вероятно няма да е належащ ъпгрейд. Като конфигурация най-добре се стремете към Core i3 процесор с вградено видео (тоест без собствена памет). Разбира се и конфигурации с Pentium процесор също ще вършат добра работа. Дискретна видеокарта (тоест със собствена памет) ще бъде напълно ненужна и ще натоварва излишно охлаждащата система на лаптопа.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0