Posted December 20, 2014 · Report post Здравейте, колеги. Това е първият ми пост при Вас и се надявам да успеете да ми помогнете. Взех си лаптоп HP Pavilion P150 . Quad Core - 2,16 Intel Pentium, 4GBDDR3 RAM, 2 GB Nvidia Geforce 830M. Като цяло лаптопа е добър , не ми трябва за игри , а за нормална работа. Качих си Windows 8.1 RTM от замунда, без проблем. Дръпнах си и както следва драйвърите от официалния НР сайт. СЕГА идва проблема -> лаптопът не вижда видео картата си. Използва ресурса на вградената видео памет, а не на 2-та г-байта. Дръпнах си драйвъра от сайта на Nvidia няколко пъти, различни версии... Нищо.. Казва ми че не вижда Nvidia GPU ADAPTER, и пак използва другата памет. Пробвах да disable-не от device manager вградената памет, но пак не става... Някакви идеи? Машината е съвместима с уиндоус 8.1 64 бита, каквато съм й качил. Работи като цяло добре, не се товари, но искам да си използвам паметта нормално. Ще съм благодаренна предложения Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2014 · Report post Като за начало поровете се малко в БИОС . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2014 · Report post Здравейте, порових се в БИОС, и той е доста обикновен. Нямам право на много опции, освен тези за подредбата на стартиращите устройства... Свалих и ъпдейта от сайта на НР, с идеята да ъпдейтна до 209, но си е същия. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2014 · Report post Както колегата е казал - провери настройките в биоса, ако там всичко е наред, първо инсталирай ПОСЛЕДНИЯ драйвър за ВГРАДЕНОТО видео на Intel и след него, този за NVidia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2014 · Report post Здравейте , отново ! След голямата главоблъсканица, вчера лаптопа се ъпдейтва около 20-30мин. и като се рестартира всичко беше ОК . В момента всичко работи перфектно, тествах графичната карта , процесор и т.н . Мога ли само да ми кажете тези температури, дали са нормални . Използвам CPUID. В момента лалаптопа е натоварен със 3таба в Гугъл Хроме, Скайп, уТоррент, флаш плеър. Температурите са: CPU - Intel Pentium N3540 QUAD / GPU Nvidia GeForce 830M DDR3 / 4GB RAM Core0 - 44 Core1 - 44 Core2 - 47 Core3 - 45 HD0 - 30 GPU - 37 Когато включа игра, сравнително мощна се включва вентилатора на по-висока степен. Графичната карта се натоварва до 55С, процесора - 48-50С. Quote Share this post Link to post Share on other sites