Sign in to follow this  
Followers 0
uasi

Asus (X551MA-SX030D) проблем

3 posts in this topic

Преди 2-3 дни закупихме въпросния лаптоп с freedos, без windows. След което пробвахме да инсталираме Windows 7 от DVD и не стана, изписва ми, че няма CD-ROM Driver v0.2.10 ALPHA, KJD 2001-2003 Failure! No IDE/ATAPI Drives found!

След това пробвахме през флашка и отново не се случи нищо, като си играх с всякакви Boot priorities опции, но без резултат. Веднъж успя да зареди инсталационните файлове на windows, но ми даде грешка - син екран. Пробвах и друга версия на windows 7, пак същата работа. Моля помогнете.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колкото и релийза да пробваш,няма да ти се получи,не и с Win 7.Това е поредната машина,на която върви коректно само Win 8 и нагоре.Причината е BIOS и каквито и врътки да правиш,няма да стане с 7.Идвас диск драйвери за 8,но се наложи да ги търся и тях,тъй като нямаха настроение да запалят под 8.1.Слагай осмицата,доста пъргава машинка е,с добър хардуер,просто картелните споразумения между големите са против желанията на потребителите.

P.S.-Има патч за биоса на сайта на Асус,за бърз флаш и възможност за инстал на 7,но евентуалният риск не се хареса на собственика и не съм го пробвал,решението си е твое,имай пред вид,че при омазан(манипулиран) биос,гаранцията пада.

Edited by vertexe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Категорично на тази машина може да се инсталира Windows 7. За целта трябва да се направят настройки в BIOS и да се преформатира твърдия диск. Друг е въпросът с драйверите обаче, както колегата по- горе написа - намирането им е трудно.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0