Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Роберто

Мнение за лаптоп.

7 posts in this topic

Здравейте бих искал да попитам този,лаптоп добър ли е http://laptop.bg/laptops-asus-K550-asus_k550lb_xo183d ?

Ако не е може да дадете предложения до 1000 лв. може и да е малко над 1000.

И да попитам и още нещо аз понеже не разбирам много от компютри

какво трявба да значи до 2.60 Ghz постоянно ли ще е или ще ги използва при игри които са 2.60Ghz.

Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За начало, може ли да споделите за какво ще се използва бъдещия лаптоп? Съответно според нуждите Ви ще подбера лаптопи, между които да избирате. От сега бих препоръчал компютърът да е снабден с SSD. Това е алтернатива на HDD (твърдите дискове), която е базирана на флаш паметите. Съответно те поддържат значително по-високи скорости на четене и запис и по-добра издръжливост на удари и изпускания.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за информацията.Аз ще използвам лаптопа за игри не най-силните игри,но нещо като:Garry's mod,Lol и т.н.

Аз предимно гледам да е минимум 2,50Ghz мисля,че така ще е по-силен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте отново!

В последно време херците не са от толкова голямо значение. Най-добре се отчита производителността на процесорите в онлайн класации като тази. За игри на първо място се гледа видеокартата, защото тя реално играе най-съществената роля за визуализирането на образ на екрана и съответно определя в каква детайлност ще го възпроизведе.

За League of Legends и подобни игри вграден контролер като Intel HD Graphics 4600 се справя напълно задоволително, ако нямате особени изисквания към детайлите. Предимството на вградените контролери е, че те са част от самия централен процесор (CPU) и съответно консумират значително по-малко енергия и съответно отделят по-малко топлина, но въпреки това предоставят напълно задоволителна производителност в повечето случаи.

В момента много добър избор са тези две конфигурации:

http://www.laptop.bg/laptops/compare?ids[]=4989&ids[]=4477
Lenovo-то е с малко по-добър процесор, а Fujitsu-то е с малко по-добра изработка на корпуса и по-лесен достъп до съставните компоненти и охлаждането.

Ако имате по-големи изисквания откъм графична производителност, то ще трябва да се насочите към конфигурации с дискретна видеокарта. Тя представлява графичен контролер, който е запоен за дънната платка на лаптопа, като около него са запоени чипове оперативна памет, която е предназначена само и единствено за него. Тоест това са карти със собствена памет. Те консумират повече енергия и съответно отделят повече топлина, затова трябва да се внимава, дали лаптопа има добре осигурено охлаждане. Защото иначе графичния чип не може да развие пълния си потенциал, поради високите температури, като често се случва да изгори. Въпреки тези подробности, дискретната видеокарта обикновено предоставя значително по-голяма производителност в сравнение с вградените графични контролери, които споменах по-горе.

Във вашата бюджетна рамка няма много предложения на лаптопи с достатъчно отличаваща се дискретна видеокарта в сравнение с вградените графични контролери, още по-малко ако се търси конфигурация със SSD. Ето няколко предложения:
http://www.laptop.bg/laptops-hp-350_G1-hp_350_g1_G6V07ES_TS128GSSD370_TRAY_95 - на хартия изглежда много добре, но все още нямам лични впечатления от машината и не смея да я препоръчам без да се има едно на ум, защото AMD графичните чипове изискват по-добро охлаждане, което този евтин представител на HP в момента ме съмнява да има.

http://www.laptop.bg/laptops-fujitsu-Lifebook_AH532_GFX-fujitsu_lifebook_ah532_AH532MC2E5EE_120gbssd - като цяло не впечатлява с много мощни технически характеристики, но все пак GT 640M има добра производителност, а скромния Pentium 2020М ще се справи достатъчно добре с повечето mainstream игри като League Of Legends, DotA 2 и World of Tanks. Предимството на конкретния модел е в качествената изработка на корпуса и относително добре подсигуреното охлаждане.
post-9038-0-66280500-1414704491_thumb.jp
Както се вижда, има пълен достъп до охлаждането, което улеснява почистването му от наслоена прах и също позволява по-лесен ъпгрейд на процесора, на по-късен етап.

И все пак ако счетете за ненужна инвестицията в SSD, то бих препоръчал този модел - http://www.laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_15-hp_pavilion_15_p052su_J6Z60EA - отново с добро качество на изработката, за съжаление е без лесен достъп до охлаждането, но то за сметка на това е подсигурено много добре.
post-9038-0-82054900-1414704835_thumb.jp
NVIDIA GeForce 840M има много добра производителност за този ценови диапазон.
Интересно предложение е и този Acer - http://www.laptop.bg/laptops-acer-TravelMate_P255-acer_travelmate_p255 , но отново надеждността на охлаждането е под въпрос.

post-9038-0-77913100-1414705513_thumb.jp
Може да разгледате тази класация, за да се ориентирате в производителността, която може да очаквате.

Ето и няколко клипчета относно SSD-тата:


Надявам се, да съм бил полезен!
Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за изчерпателния и точен отговор.Мисля,че тези двата са добри Fujitsu Lifebook AH532 , Lenovo B5400.Само се надявам игри с Source engine и подобни да вървят.А за 1.6-2.6Ghz какво трябва да значи?Че конкретния лаптоп стига до 2.6Ghz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Забравих да спомена,че намерих и ето този лаптоп LENOVO G510/59404107 според мен изглежда добър за игри,но не съм много сигурен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Наистина съм изпуснал да обясня за работните честоти. Процесорите на Intel от Core i5 и Core i7 линиите имат възможността да си повишават работната честота при нужда от повече производителност, благодарение на Turbo Boost технологията. Съответно 1.6GHz е базовата работна честота на съответния процесор, а 2.6GHz е максималната Turbo честота, която може да възпроизведе. Разбира се има и една малка уловка. Тази максимална честота често пъти се отнася за само едно от ядрата, като ако теоретично процесора е с две ядра, то за двете ядра ще достигне максимално 2.4GHz. Повече за Turbo Boost може видите в тези клипове:

Също трябва да се отбележи, че Core i3, Core i5 и Core i7 имат още една функция наречена Hyper Threading. Тя позволява на всяко ядро да обработва по два потока информация едновременно.Тоест двуядрен процесор наподобява работата на четириядрен, четириядрен на осемядрен и така нататък. Повече за технологията:Що се касае до Lenovo G510. Той също не е с особено надеждно охлаждане, но има лесен достъп до него:
post-9038-0-63222800-1414779048_thumb.jp

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0