Sign in to follow this  
Followers 0
Guest radostin

aspire 6530g bios problem

2 posts in this topic

Здравейте!
Попаднах на един проблем с който незнам как мога да се справя. Ще се радвам за малко съдействие от по- компетентни хорица от този форум.
И така, купих лаптоп с изгоряла видео карта( ATI Mobility Radeon HD 3650)и я смених със същата, но и тя изгоря, тъй като платката беше малко по тънка от оригиналната(приключи след като стегнах винчетата ), но проблемът (зарежда биоса и след това започва да мига едно тиренце горе в ляво на екрана и до там си остава) си съществуваше и при нея.. сега си взех nVidia GeForce 8600gtm, но промяна няма .. мога да влезна в биоса .. да променя first bootаble device на сд ром или друго, но ефекта е нулев. Биоса разпознава хард диска, рама, но на видео картата пише :" VGA bios version" .. празно .. Мисля че от тук идва проблема, биос версията е последна за модела, но предполагам е от него ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако се появява началният екран на BIOS и след това екранът се изчиства, като мига само една чертичка в горния ляв ъгъл, най- вероятно има проблем с "южния мост" - ICH. Не е видеоконтролера.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0