Sign in to follow this  
Followers 0
Guest joro_abv

Asus N751

32 posts in this topic

Здравейте,

Търся лаптоп предимно за разработка и уеб дизайн. Бях се насочил, към Asus N750jk, но откривам само негативни ревюта за дисплея му, което естествено е важно за работата ми. Задава се нещо като фейслифт - N751, който ще има и вариант с IPS дисплей. Въпросът ми е има ли шанс този модел да бъде предлаган от Вас в близките месеци.

Естествено - загледах се и в Acer Aspire V17 Nitro, въпреки че съм много скептично натрое към Acer. Просто няма нещо тяхно, което да не ми се е счупвало в ръцете :-). Та въпросът ми за Acer-a е - имате ли преки впечатления от дисплея му, защото макаре че е IPS, notebookcheck.net като че ли не се много впечатлени. Благодаря предварително за отговора.

Share this post


Link to post
Share on other sites

В добавка - очевидно съществува нещо наречено G771, което е практически пребоядисан в черно и червено N751, така че въпросът ми кога и на каква цена включва и него :-).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега, след като вече предлагате 15" варианти и на двата модела на Asus, има ли някакъв, макар и минимален шанс да получа отговор на въпроса си ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За ASUS N751 и "фейслифтнатия" G771 все още нямаме информация кога ще стъпят на българския пазар. Аз бих предположил, че до края на ноември или най-късно началото на декември те ще се появят. Що се отнася до дизайнът и конструкцията им, те са повече сходни с този на ASUS N76, като капакът има някои черти от от N750.

Относно Acer Aspire Nitro V17, още не сме му правили тестове на дисплея и затова не можем да споделим по-обстойни впечатления.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора. Съжалявам, че бях толкова настойчив, но имам неприятна дилема, а тези новини правят решението наистина трудно за мен. Имам бюджет от макс. 2500лв. Сега, от една страна имаме N750jk, който може да се намери в момента с 1TB/7200об. + 24GB SSD cache + 12GB RAM за около 2100лв. Предполагам, ще се съгласите, че това е рядко срещано съотношение цена/производителност в момента. Проблема, както споменах, е дисплея, който никак не ми харесва (видях го на живо) и не е подходящ за моята работа. Честно казано- нищо друго не ми хваща окото от предлаганите 17" модели на пазара (освен може би Asus G750jm, но той е със същия панел, макар и по-добре представящ се в тестовете по някаква причина, и много по-тежък). Въобще не съм притиснат от времето и мога спокойно да изчакам N751/G771, НО ако се окаже че БГ вариантите са със скапан дисплей отново и/или цената надминава бюджета ми - би било крайно неприятно, защото по това време има вероятост наличностите от N750jk да са изчистени напълно, а и на мен ми трябват 2 броя. Така че, накаря рискувам да остана с пръст в уста. Все пак мисля да рискувам и да изчакам - като гледам, че G551 излиза около 2050лв. с 1TB/7200об. + 16GB RAM, надявам се че 17" модел няма да надхвърли бюджета ми. Бих се радвал, ако споделите Вашето мнение по въпроса.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Едно компромисно решение за качествен дисплей е Lenovo Y70, Има AH-IPS матрица (Advanced High Performance IPS - Improved colour accuracy, increased resolution and PPI, and greater light transmission for lower power consumption.) с добро покритие на цетовото пространство, отлични ъгли на виждане и рядко срещан сензор за допир. Ето това е ревюто, което сме направили на модела - http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-lenovo-y70-touch-za-pochitatelite-na-igrite/ Цената обаче е значително по-висока от на N750 и твърдия диск е бавен, съответно на по-късен етап препоръчвам да го замените с SSD, ако се спрете на него. За новите модели на ASUS мога да потърся повече информация най-рано във вторник, но за момента Aspire Nitrto 17 е най-доброто на хартия. Ако сте от София, може да минете през офиса ни, за да го разгледате и тествате на място след 10-ти. За целта само трябва да пуснете поръчка през сайта, че искате да го разгледате и да си подготвите Live CD на операционна система за тест. Конфигурациите с SSD ние ги правим и може да сложим на мястото на DVD-то какъвто модел SSD пожелаете.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Двете марки, с които съм се сблъсквал и предизвикват в мен предимно негативни емоции с най-разнообразни по качество и размер проблеми са Acer и Lenovo :-))). От дуга страна, почти не съм имал такива с железата на Asus, Toshiba, Sony и DELL. HP са ми по-скоро безразлични :-). Естествено, това може да се окаже чиста проба късмет, който е фромирал в мен сътоветните пристрастия, но така или иначе, крайният резултат е, че Acer и Lenovo никак не ги долюбвам. Toshiba, Sony и другите просто нямат подходящи модели в моя ценови диапазон освен 1-2 Toshiba, които ги отписах по разни причини ... и остава Asus. Хората казват, че вече не са същите, но поне каквото аз съм ползвал от Asus - никога не ме е предавало.

Все пак, като оставим това настрани - Леновото му обрънах внимание и ревюто съм го чел, но губи по точки с тоя бавен диск и само 8GB RAM. Ако беше с 400-500лв, по-евтин може би щеше да попадне в шортлиста, но при тази цена - никакъв шанс, защото с допълнителните инвестиции отива далеч над бюджета. Сменял съм 5400 оборотен диск с 7200 на една и съща машина - разликата е от огромна, особено като добавиш и SSD, това няма смисъл да го обяснявам - вие със сигурност сте много по-наясно от мен.

Acer-а ... да, на хартия е добре, с ъпгрейда на диск и рам, пак може да остане в бюджета ... наистина го обмислям, но някак не ми е присърце ... 3 пъти му четох ревюто в notebookcheck ... не можах да се самоубедя :-).

Както вече казах - не съм притиснат от срокове, така че единственото което ме тревожи е дали новите Asus-и ще влизат в бюджета, дори и да се наложи да направя компормис с RAM-a първоначално. Така както се развиват нещата, ще изчакам - при условие че новите са ок - пълно щастие :-), ако не - търся N750jk или евентуално се жервам за Acer-a ... той поне по-скъп тепърва няма да става :-).

Отново благодаря за съдействието и съветите и ако успеете да се доберете до някаква информация по моя въпрос - ще се радвам да я споделите тук в къси срокове ... а, да - и очакваме ревюто на Acer-a ;-).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Въпросът не опира толкова до марка, колкото до качество на модела. Всяка марка си има добре изработени и лошо изработени модели лаптопи. Например Acer Aspire V5-572 и 573G (както и 14-инчовите му варианти) е един от успешните модели на Acer. Същото не може да се каже за ниския им клас лаптопи. Aspire V15 Nitro лично на мен не ми хареса като сглобка и концепция. Много е дебел за хардуера, който е поместен в него, ъпгрейдва се далеч по-трудно от Aspire V5-573G и всички интерфейси са изнесени в дясната част, където се предполага, че ще се използва мишка. Охлаждането още ми е под въпрос, защото не съм имал възможност да го тествам, но ми изглежда много странно направено с тези закривени heetpipe-oве, Надявам се все пак да се представи достатъчно добре.
Ето снимки на охлаждането и дънната платка сравнени с тези на V5-573G:

V15 Nitro

post-9038-0-96294700-1412442516_thumb.jp

post-9038-0-16238700-1412442556_thumb.jp

V5-573G

post-9038-0-19836800-1412442608_thumb.jp

А спрямо снимките от notebookcheck, то охлаждането на V17 Nitro е сходно.

post-9038-0-21619800-1412442837_thumb.jp

Надявам се, този малък вентилатор да се справи със задачата си.

Според мен е най-добре да се изчака новото, което ще излезе от ASUS. А ако разполагате с повече време, то най-добре да се изчакат предложенията с Broadwell процесорите на Intel, които трябва да излязат началото на другата година, най-вероятно в комбинация с GeForce 900M серията на NVIDIA, от която се очаква до края на годината да се появят представители.

Ако науча нещо повече за ASUS-ите, ще пиша отново!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

До колкото ми е известно, при Acer Aspire V17 Nitro два от портовете са му преместени от ляво където е и оптичното устройство.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всъщност е премахнат един USB 3.0 и са добавени два USB 2.0 от лявата страна, както се вижда на снимката.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всъщност е премахнат един USB 3.0 и са добавени два USB 2.0 от лявата страна, както се вижда на снимката.

Това означава че има с един порт повече и два от тях са от ляво което е супер.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте отново, видях в новините, че скоро ще предлагате Asus G751 и се споменват цени от порядъка на 3000лв. В newegg G751JT (4710HQ, GTX 970M, 16GB RAM и без SSD) струва около 1500$, което също е напълно в бюджета ми, а и ревютата са много позитивни за сега - хладен, бърз, супер дисплей. Очаквате ли и в БГ подобна по-бюджетна конфигурация или да го забравя като вариант с моя лимит от 2500лв ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Към момента очакваме само G751JY модели, които са с 980M видео. За JT вариантите все още нямаме информация за доставка.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За N751 нямаме информация все още.

За G771 имаме вече такава, като той се очаква януари-февруари на цена около 2000 лева за конфигурация с Core i7, 8GB RAM, 1TB HDD и GTX 860 4GB (предполагам GDDR5).

За G751JT също имаме информация. Очакваме го декември-януари на цена около 2600 лева за конфигурация с FHD IPS мат дисплей, Core i7-4710HQ, 8GB RAM, 1TB SSHD (5400rpm, 8GB SSD cache) и GTX 970M 3GB GDDR5.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора. G751JT наистина ми грабва сърцето, а и първоначалните ревюта са блестящи като конструкция, дисплей и т.н., но при стартова цена 2600 нямам никакъв шанс да добавям памет или 7200 об. диск. Така, че тази ситуация на нещата повдига няколко нови въпроса :

1. Най-важният - G771 ще е с IPS или с TN версията на дисплея ?

2. G771 ще е с 5400 или 7200 об. диск ?

3. Какъв е Вашият опит с 5400 об. дискове с SSD cache ? Би ли дал задоволителна производителност, в сравнение с един 7200 об. ? Отново - макар, че практически избирам от гейминг машини, всъщност търся лаптоп за разработка и уеб дизайн. Като преценям прложенията, които ползвам - основно са гладни а рам. Често обаче проектите по които работя се състоят от значително количество файлове, и понеже средите кешират, следят за външни промени по файловете и т.н. и т.н. - доста често това товари интензивно и диска ... така че вземането на бавен диск малко ме трежвожи като цяло.

4. Ако приемем, че G771 е с IPS матрица (ако не е с IPS отпада твърдо), но с 5400 об. диск и го upgrade-на до 16GB рам и 7200 об. диск, което би струвало ... колко .... 250-300лв. грубо ... според Вас коя конфигурация би била по удачна за моят случай като цена / производителност / future-proof - подсиленият G771 или минималната версия на G751 ?

Поздрави,

Жоро

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, дали има някаква нова информация по въпросите ми от горния пост ? Гледам, че G771JM започна да се появява тук-там, но няма и дума за IPS ... направо ще умра от яд, ако бг вносителите внесат само скопения модел и похабят такава обещаваща машина.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ок, последен опит - най-евтината конфигурация G751JT (2599лв.) е обявена на сайта ви с 7200об/мин диск. Можете ли да потвърдите, че това не грешка и диска наистина е 7200об. , а не 5400об. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Виждам, че ASUS N751 се появи в магазина ви. Имате ли информация дали ще го има този модел с IPS матрица ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За момента не очакваме друга разновидност на N751. Конкретния модел, който е наличен в магазина ни използва B173HW02 V1 матрица.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте отново. Виждам, че се е появил нов модел N751 -> ASUS N751JX-T4027D. Може ли да проверите какъв е вида на матрицата, защото не съм убеден, че е IPS. И след като го купя да не се наложи да го връщам, ако не е.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За съжаление матрицата е отново същата (B173HW02 V1). Съобщил съм на колегите да коригират описанието.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може ли да проверите дали този модел ASUS G771JW-T7028D е с IPS матрица, както пише в сайта ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0