Sign in to follow this  
Followers 0
Gu4o

Asus G550jk i5

2 posts in this topic

Здравейте искам да попитам дали дисплеят на базовия модел на Asus G550jk (с процесор i5) е с IPS? Ето и линк към машината: http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G550-asus_rog_g550jk_cn266

В описанието на характеристиките на дисплея фигурира само резулюцията (Full HD) и матовото покритие, без да се спомене IPS технологията - за разлика от всички останали предлагани конфигурации на модела (G550jk), в описанията на които фигурира IPS.

Моля за коментар по темата: дисплей на Asus G550jk - базова конфигурация с процесор i5; цена в laptop.bg - 1659 лв.

Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

ASUS ROG G550 реално е с PLS матрица, която е алтернатива на IPS технологията. В ревюто сме споменали това, а в магазина още не сме стигнал до решение как е най-правилно да се опише, защото производителя го промотира като IPS дисплей. Предполагам, това е и причината за този пропуск в описанието, който сега ще коригирам.

Само моделите с резолюция на дисплея от 1366x768 са със стандартна TN матрица. За да сте напълно сигурен, че всичко е точно. При разопаковането на лаптопа има рекламна лепенка на дисплея, на която пише IPS Display. Отделно може да проверите ъглите на виждане. Ако по вертикала образа излиза в негатив, то матрицата е TN.

Ако имате още въпроси, ще се радвам да отговоря!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0