Sign in to follow this  
Followers 0
nexuspower

Избор на лаптоп до 1200 лева.

6 posts in this topic

Здравейте! Тази година ще бъда студент и затова трябва да си купя лаптоп. Ще ми трябва за офис пакет,филми, програмиране вероятно и игри. Попринцип не играя много игри и лаптопите не са за игри, но ще искам да подкарва игри като GTA IV, GRID, Need for speed и т.н. Не държа да ги играя на макс настройки, но да не пада много fps-то.Ако имате предложения ги казвайте, държа на видео карта nVidia. Лаптопа ще се купува от вашия сайт.

Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Бих Ви насочил към тези два модела:

Lenovo M5400 - Изцяло изработен от пластмаса, като капакът и зоната около клавиатурата и тъчпада са с трудно зацапващо се покритие. Предимство на модела е матовото покритие на дисплея, което го прави удобен за работа в силно осветена среда, поради ниското си ниво на отблясъци. Други предимства са наличието на M.2 слот за NGFF SSD и лесния достъп до основните компоненти под сервизния капак. Известен минус за мен е малко по-плитката клавиатура, но това може да не Ви направи впечатление. Процесорът е предостатъчен за посочените от Вас дейности, а GeForce GT 740M ще се справя с упоменатите игри на ниски или средни настройки на детайлите. Охлаждането е добре осигурено от два отделни хийтпайпа (медни тръби), както се вижда от тези снимки:

post-9038-0-15827900-1408621480_thumb.jp

post-9038-0-94768200-1408621676_thumb.jp

Това е ревю на Lenovo B5400, който е идентичен по конструкция и дизайн - http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-lenovo-b5400-dostapniyat-biznes-pomoshtnik/

HP Pavilion 15 - Този модел се предлага в две разновидности. Едната е с изцяло пластмасов корпус и релефен тъчпад, а другата е с алуминий в зоната на клавиатурата и тъчпада, като тъчпада е с гладка повърхност. Конкретната конфигурация е най-вероятно от втория вариант. Модела предлага достъп само до оперативната памет и WLAN модула под сервизния капак. За останалото трябва да се разглоби целия лаптоп. Процесорът, въпреки че е ниско-волтажен, ще е напълно достатъчен за посочените дейности, а GeForce 840M е една идея по-производителна и ще предостави добър фреймрейт на повечето игри при средни настройки на детайлите. Охлаждането е много добре осигурено отново от два хийтпайпа, както се вижда на снимката:

post-9038-0-86348900-1408621993_thumb.jp

post-9038-0-36198000-1408622019_thumb.jp

На платката има място за mSATA слот, за PCI-E SSD, който не е запоен. В конкретната конфигурация има вероятност той да е наличен.

Това е наше ревю на модела - http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-hp-pavilion-15-biznes-otvatre-krasota-otvan/

Ако може да увеличите малко бюджета си, бих Ви насочил към тези две конфигурации на горепосочените модели:

http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_M5400-lenovo_ideapad_m5400_59_423512_128gbssd

http://www.laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_15-hp_pavilion_15_p053eu_J6Z61EA

Най-евтиния лаптоп, който е подходящ за игри е този Acer Aspire V5-573G. В случай, че може да увеличите до толкова бюджета си, той е най-добрия избор, защото съчетава тънък и лек корпус с добро охлаждане и много производителен графичен чип. В зоната на клавиатурата и тъчпада е вложен алуминий, а при натоварване корпуса загрява основно над клавиатурата, което го прави удобен за употреба. Под сервизния капак има достъп до всичко, дори и охлаждането, като също така може да се похвали с наличието на mSATA слот. Звукът също е на много добро ниво, защото е подсигурен от 4 колонки разположени по двойки в предната част на корпуса. Ето така изглежда охлаждането:

post-9038-0-99995100-1408620694_thumb.jp

А това са две ревюта на моделите с IPS дисплей (посочената конфигурация е без такъв):

http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-acer-aspire-v5-573g-s-geforce-gtx-850m-hitoviyat-v5-v-chudesna-modifikatsiya-za-gejming/

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=51615

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както се вижда от сравнението, черният има по-бърз хибриден твърд диск, екран с матово покритие (спестява излишните отблясъци в силно осветена среда) и разполага с предварително инсталирана версия на Linux, който най-вероятно е без графичен потребителски интерфейс (GUI). По всичко останало са идентични двата лаптопа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако отвориш сервизния капак отдолу с много болтчета, ще отпадне ли гаранцията?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не, няма да отпадне гаранцията. Той е "user accsessable".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0