Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
morpheous87

Lenovo Y510p SLI Windows 8.1 проблем

1 мнение в тази тема

Здравейте,

До сега лаптопа беше със 7-ца и всичко беше наред. Сложих му SSD иреших да сменя OS със 8.1 за да използвам бързото зареждане и изключване. След инсталацията windows-a не искаше да стартира втората видео карта, след бърз search разбрах, че е заради BIOS-a на второто видео. Флашнах го и видеото тръгна, драйвърите пуснаха SLI конфигурацията и реших, че проблемите минаха. Но не бях прав...

След инсталация на всички ъпдейти за OS и всички възможнио драйвъри за машината, забелязах, че някои приложения като Chrome, Skype са с леко размазани букви, все едно не са на фокус. Външният ми хард диск пък го "изплюваше" през 5-10мин и веднага го захапваше пак, но разбирасе всички процеси свързани с харда умираха. Тъй като лаптопа ми трябваше бързо да е в действие, реших да не пробвам и сърчвам, ми ревърснах до 7ца за да мога да работя нормално.

Сега започнах да търся решения на проблемите и за размазаните букви намерих, че някои приоложения имат проблем с High DPI дисплей като на лаптопа - той е full HD. Като решение дават една отметка в пропъртитата на приложнеията, които са проблмени. Обаче само за пример имаше една игра, която не искаше да си смени резолюцията до full HD (преди това само на така е била докато бях на 7ца) ами стоеше до макс 1580... Дали и такъв вид проблем може да се реши с тая "чавка" в пропъртитата? Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели. Когато ми се освободи повече време ще сложа пак 8.1 да боря, но до тогава ми се иска да събера някакъв сет от решения, които да изпробвам.

Възможно ли е всичко да идва от това, че зададох Boot Priority да е UEFI First? Другия път може би ще пробвам на Legacy, но пък ми се ще да използвам бързината на SSD-то на макс при зареждане и изключване на OS-a.

Поздрави!

Edited by morpheous87

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговори на тази тема...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0