Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Mr.V

Мнения за HP ProBook 6470b

5 posts in this topic

Привет! Мисля да закупя тои лаптоп HP ProBook 6470b. Притежавам един ThinkPad e 540, който се справя отлично, но ми трябва и втора машина. Реших да пробвам и лаптоп с по-малък дисплей. Поне външно посоченото от мен HP изглежда, като моделите от найстина висок клас, но дали наистина е така? Заслужава ли си? Също така ме интересува дали модела се предлага и без операционна система, защото ще се използва с Linux? Има ли възможноста за добавяне на SSD? Отворен съм и за предложения за други модели и марки лаптопи в този ценови калс. Ще съм благодарен за мненията Ви! Благодаря!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Модела не се предлага без операционна система. Относно външния вид и здравината нямам лично впечатление, но определено може да се очаква по-високо качество на изработката спрямо Edge E540. Ако сте от София, може да посетите офиса ни, за да разгледате машината и да предложим съответните варианти за ъпгрейд с SSD. На пръв поглед изглежда, че може да сложим такова на мястото на DVD-то, но не е изключено да има mSATA или M.2 слот. Единствено ще трябва да пуснете поръчка през сайта ни. за да го имаме на склад, когато дойдете.

Ето тези два модела също не са лош избор ако се търси нещо по-компактно и леко - http://www.laptop.bg/laptops/compare?ids[]=3708&ids[]=4558 Fujitsu-то съм на 90% сигурен, че има mSATA или m.2 слот.

Edge E440 също е добър вариант, както и този L440, но се предлагат с лиценз за Windows и като изработка са сходни с Edge 540. И двата модела имат m.2 слот.

Интересен вариант е и този хибрид на ASUS - http://www.laptop.bg/laptops-asus-TP300 За него не съм сигурен обаче, дали има възможност за ъпгрейд с SSD, освен ако не се замени стандартно вложения твърд диск.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

А може ли да попитам защо искаш, втория ти лаптоп да е с по-малък дисплей?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами, както казах, това ще е втори, помощен лаптоп, който взимам основно за удобство, за да мога да не отварям и затварям прозорци постоянно, или поне не толкова често. Сега се замислям и за dell vostro, той поне наистина е лекичък и компактен, не съм голям фен на процесорите и гланцовите дисплеи, който слагат там, GPU e ненужно, но поне мисля, че няма да е проблем да се носят дори и двата лаптопа заедно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето така изглежда Vostro-то отвътре:

post-9038-0-59064600-1408613409_thumb.jp

Ниско-волтажните процесори не са за подценяване. Въпреки ниската консумация се справят много добре спрямо чиповете със стандартна консумация - http://news.laptop.bg/klasacia-procesori/. Единственото, което трябва да се преглътне е, че са BGA сокет.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0