Sign in to follow this  
Followers 0
trl1912@abv.bg

Помощ при избор на лаптоп,възможно най-здрав

3 posts in this topic

Здравейте!Обмислям покупката на лаптоп,но не съм много наясно каква марка да е кой би ми свършил на най-добра работа.Най-важното изискване за мен да е изключително здрав и да не прави дори дребни проблеми.Като се има предвид,че почти винаги ще съм в движение и се има предвид,че лаптопа ще се "подмята" доста напред назад.Разполагам с бюджет около 950-1000лв.Лаптопа ще се ползва главно за офис пакета , интернет и някоя друга по тежка игра от рода на Фифа 14 и следващите след нея.Най-важното все пак си остава да е възможно най-здрав и да го ползвам повече време.Ще бъда благодарен ако бъда насочен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За ценовия клас в който сте се насочил, Вие имате доста големи изисквания. Най-близо до вашето желание е този Acer Aspire V5-572G + ъпгрейд с SSD. (бих препоръчал Samsung Evo). Корпусът е тънък и лек, като е вложен алуминий в изработката му в зоната на клавиатурата и тъчпада. Предимството му е в добре осигуреното охлаждане и лесния достъп до него. Също така при натоварване корпуса загрява над клавиатурата. SSD-то е препоръчително, поради две причини:

1. По-надеждно е, защото няма движещи се елементи в него (тоест не е механично) и съответно лаптопа може да се разнася спокойно, докато е включен, без да се притеснявате, че може да се развали.

2. Много по-бърз е традиционните твърди дискове и съответно ще извлечете максималната производителност от конфигурацията.

NVIDIA GeForce GT 720M не е от най-производителните видокарти, но без проблем ще се справи с FIFA 14, както се вижда и от нашите тестове. Предполагам, че ще се справя прилично, поне до FIFA 16 в режим на най-високи графични настройки.

Ето в тази тема съм обяснил за охлажданията в лаптопите - http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=52591&hl=

Друг много добър вариант е тази конфигурация на HP ProBook 450 - http://www.laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_E9Y47EA_SSD120GB - малко по-дебел и малко по-тежък е спрямо V5-573G, но е с по-нов и по-производителен процесор. В процесора се помещава Intel HD Graphics 4600 графичен контролер, който ще предостави сходна производителност спрямо GT 720M. Минус при модела е, че няма пълен достъп до охлаждането и че звукът е на значително по-ниско ниво от това на Acer-a. В изработката на корпуса отново се забелязва участието на алуминий в зоната на клавиатурата и тъчпада, като капакът има гумирано покритие.

Относно частта с проблемите, тези две конфигурации не би трябвало да създават никакви грижи, ако софтуерно всичко се поддържа правилно. При липса на правилна софтуерна поддръжка е съвсем нормално, дори и най-мощния компютър да има проблеми с работата си.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-здравите лаптопи за който аз знам са Panasonic Toughbook series следвани плътно от IBM Titanium series

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0