Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
trl1912@abv.bg

Помощ при избор на лаптоп,възможно най-здрав

3 мнения в тази тема

Здравейте!Обмислям покупката на лаптоп,но не съм много наясно каква марка да е кой би ми свършил на най-добра работа.Най-важното изискване за мен да е изключително здрав и да не прави дори дребни проблеми.Като се има предвид,че почти винаги ще съм в движение и се има предвид,че лаптопа ще се "подмята" доста напред назад.Разполагам с бюджет около 950-1000лв.Лаптопа ще се ползва главно за офис пакета , интернет и някоя друга по тежка игра от рода на Фифа 14 и следващите след нея.Най-важното все пак си остава да е възможно най-здрав и да го ползвам повече време.Ще бъда благодарен ако бъда насочен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За ценовия клас в който сте се насочил, Вие имате доста големи изисквания. Най-близо до вашето желание е този Acer Aspire V5-572G + ъпгрейд с SSD. (бих препоръчал Samsung Evo). Корпусът е тънък и лек, като е вложен алуминий в изработката му в зоната на клавиатурата и тъчпада. Предимството му е в добре осигуреното охлаждане и лесния достъп до него. Също така при натоварване корпуса загрява над клавиатурата. SSD-то е препоръчително, поради две причини:

1. По-надеждно е, защото няма движещи се елементи в него (тоест не е механично) и съответно лаптопа може да се разнася спокойно, докато е включен, без да се притеснявате, че може да се развали.

2. Много по-бърз е традиционните твърди дискове и съответно ще извлечете максималната производителност от конфигурацията.

NVIDIA GeForce GT 720M не е от най-производителните видокарти, но без проблем ще се справи с FIFA 14, както се вижда и от нашите тестове. Предполагам, че ще се справя прилично, поне до FIFA 16 в режим на най-високи графични настройки.

Ето в тази тема съм обяснил за охлажданията в лаптопите - http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=52591&hl=

Друг много добър вариант е тази конфигурация на HP ProBook 450 - http://www.laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_E9Y47EA_SSD120GB - малко по-дебел и малко по-тежък е спрямо V5-573G, но е с по-нов и по-производителен процесор. В процесора се помещава Intel HD Graphics 4600 графичен контролер, който ще предостави сходна производителност спрямо GT 720M. Минус при модела е, че няма пълен достъп до охлаждането и че звукът е на значително по-ниско ниво от това на Acer-a. В изработката на корпуса отново се забелязва участието на алуминий в зоната на клавиатурата и тъчпада, като капакът има гумирано покритие.

Относно частта с проблемите, тези две конфигурации не би трябвало да създават никакви грижи, ако софтуерно всичко се поддържа правилно. При липса на правилна софтуерна поддръжка е съвсем нормално, дори и най-мощния компютър да има проблеми с работата си.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговори на тази тема...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0