Sign in to follow this  
Followers 0
Guest стоян_пс

ssd+hdd

6 posts in this topic

Здравейте, доколкото виждам почти всички предлагани модели са с ssd + hdd, но не ли е по-добре лаптопа да е само с ssd(ако няма необходимост от много дисково пространство разбира се). Т.е. като има и hdd, това намалява ли бързодействието, което може да се постигне когато има само SSD. Ако е с ssd+hdd, как да разпределям два вида диска, така че бързодействието да зависи от ssd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не всички модели със ssd+hhd.Ако не ти трябва много дисково пространство то тогава може да отстраниш hhd диск но според мен няма смисъл тъй като това по никакъв начин не намалява производителността на компютъра ти или бързодействието.Ако инсталираш операционната система на ssd диска то тогава работата на системата ще е много бърза само от ssd диска ако инсталираш програми на него то и те ще работят много бързо другия диск можеш да го ползваш като алтернативен за файлове а ssd за системата и програмите.Няма такова нещо като избиране на бързодействието да зависи от определен диск ако системата ти е инсталирана върху даден диск то тогава тя е със скоростта която постига ssd диска ти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

да, пределно ясно, мерси! Значи и за по-бързо зареждане на сайтове, освен ОС и браузърите да ги инсталирам на SSD. За мен най-важното беше бързодействие при програмиране, в това число и на web-базирани приложения.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тези дискове (SSD), многомилионно рекламирани най- вече от Самсунг имат един конструктивен недостатък - при повреда (а тя може да бъде само електрическа) загива всичко. При конвенционалните дискове информацията си стои и може да бъде извадена (в 99% от случаите), независимо какво се случва с електрическата част, което ги прави незаменими при критична информация., въпреки опасността от механична повреда, каквато SSD дисковете нямат. Затова тези комбинации от дискове са може би най- добрият компромис бързина/сигурност, който в момента съществува на пазара. Лично аз ти ги препоръчвам като най- добра алтернатива и на SSD и на HDD като видове енергонезависима памет. Аз ползвам два такива в момента и се държат добре.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да си съхранява програмите и системата на ssd и всеки ден да си копира информацията на hhd диска.Там и файловете да си слага и така.

Share this post


Link to post
Share on other sites

добре, благодаря ви и на двамата много :thumbsup: бяхте ми полезни !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0