Sign in to follow this  
Followers 0
KostadinStoev

Lenovo Y50

5 posts in this topic

Здравейте! Бихте ли потвърдили, че се очава да получите 4k y50 както пишеше в една от темите долу? Днес използвах онлайн чата в сайта ви и от там ми казаха, че нямат информация за подобно нещо и ако ще се случва най-вероятно ще е септември. Тъй като съм решил да взимам y50 съм решил да е с ips искам да разбера дали мога да очаквам скоро да го имате в наличност или да търся други варианти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Получих информация, че са поръчани бройки, но не мога да кажа точна дата, в която ще бъдат налични при вносителя. В най-добрия случай ще е началото на другия месец.

П.П.

Извинявам се за забавения отговор!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси! Ще стискам палци да дойдат скоро значи :gamer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хората викат, че 4K дисплеят бил доста добър:

"We are all focused on the 4k display not mainly because it is 4k but because the screen panel is much higher quality. The FHD screen is very mediocre and has very low color gamut of 60% sRGB and 45% adobeRGB. The 4k version of the screen has 97% sRGB and 72% adobeRGB meaning much more accurate colors. Furthermore, the 4k version is IPS and FHD is TN, meaning FHD has terrible viewing angles while 4k version has great ones."

За съжаление е заключен на 48Hz и ще видим колко ще се увеличи и цената. Това е огромна излагация за маркетинга на Lenovo, които явно си мислеха, че като спестят от панела, от една страна ще го направят малко по-евтин от конкуренцията, а от друга ще успеят да източат повече пари с 4К моделът за тия които виждат безумието в това да пръснат 2000 лева за лаптоп който има екран за такъв от 600...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз доколкото разбрах, е заключен от драйвърите и по-специално интелските драйвъри, защото при премахването им работел на 60Hz. Проблема е че и леново и интел си превърлят топката, кой трябва да отключи драйвърите. също има проблем с жълтите цветове на 4к които с известно нагаждане могат да се пооправят. И не на последно място проблема с турбо бууста на процесора, който спира при 65 градуса, което го прави безсмислен...

Общо взето толкова много пропуски имат в този модел, че е цяло чудо, че са решили да го пуснат на пазара. Доста от нещата могат да се оправят чрез ъпдейти я на биос я на драйвъри, въпроса е колко желание имат да се занимават.

И все пак за таква цена е срамно да предлагаш нещо подобно. Аз лично все още чакам 4k да се появи в България и се надявам Леново да си оправят бакиите защото като цяла лаптопа го бива.

EDIT: Сега се сетих, че Леново са пуснали и y70 дано да са си взели поука и да става за нещо.

Edited by KStoev89

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0