Sign in to follow this  
Followers 0
JoroNikolov

Съвет за избор на лаптоп

3 posts in this topic

Здравейте!

Предстои ми да си взема нов лаптоп, като съм се спрял на Acer като марка, V5 серията.

Лаптопът няма да се ползва за игри, а главно за филми, музика, интернет, работа с офис пакета - реално погледнато нищо натоварващо. Държа много батерията да издържа дълго, тъй като лаптопът ще се ползва доста навън, затова и се насочих към тази серия. За бюджет съм си определил около 1500 лв.

Двоумя се между http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_573G-acer_aspire_v5573g_NX_MCCEX_007 и http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_573G-acer_aspire_v5_573g_NX_MQ4EX_004 .

Основните разлики са процесор i5 и full HD IPS матов дисплей за единия и i7, 1366х768 гланцов дисплей за другия. Точно тук и ми е питането - кой от двата варианта ще бъде по-оптимален в моя случай?

Edited by JoroNikolov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей, преди 3-4 дни си взех въпросният лаптоп. Моята конфигурация е същата, като първия лаптоп, който си посочил само, че съм с i5 иначе останалото е същото. Аз лично бих ти препоръчал с IPS матрицата. Иначе от лаптопа съм страшно доволен. Батерията в режим на балансиране и малко намалена видимост при интернет, музика и инсталиране на програми ми изкарва 6 часа. Просто си се насочил към правилния лаптоп. Ако няма да се занимаваш с фотообработка може да си вземеш и с TN матрица. Разликата между TN и IPS е в контраста и главно ъглите на виждане! Дано да съм помогнал.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Гланцов дисплей за навънка не е добре.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0