Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
Guest Гост_Андрей

Dell Inspiron 3521 проблем с touchpad

7 мнения в тази тема

Здравейте,

Значи мисля, че имам проблем с touchpad-a на лаптопа..... при работа с него мишката трепери и работата с него и почти невъзможна...особено ако лаптопа се захранва от удължител и в този удължител са включени и други електроуреди. Сякаш тъчпада се смущава от това. Пробвах с друг контакт и мишката не трепереше толкова много. Дори и да е на самостоятелен контакт обаче забелязах, че когато го оставя в близост до телевизор например, пак го има проблема...махам го от там слагам го някъде отдалечено и си работи.. няма трептения... Но тава е дразнещо... не мисля, че това е нормално.. тъчпада да работи както трябва на определени места в къщата. Иначе с mouse си работи без проблем... Лаптопа е в гаранция. Имал ли е някой друг такъв проблем. Моля ви за съвет ! Благодаря, предварително ! :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъчпадът трябва да се смени. Това на практика е един голям кондензатор (както дисплеите на смартфоните, на които неправилно им излезе името "капацитивни"). Трептенето не е свързано със захранването, а с утечка в изолиращия слой на тъчпада.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пичове, оказа се, че при всички по-ново лаптопи Делл го има тоя проблем(ако може да се нарече това проблем)... моя беше 2 пъти на сервиз и пак е така... явно е по-чувствителен и се смущава от някои неща(от телевизори и др лаптопи наоколо например)... миналия ден бях в технополис и пробвах... при всички лаптопи Делл го имаше това трептене при работа с тъчпада даже и при Асуса го имаше ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това трептене не винаги го има ... има го, когато лаптопа е например в голяма близост до няколко други лаптопа или е поставен до рутер, или например свързвам лаптопа към озвучителна система, тогава като си оставиш пръста върху тъчпада се усеща трептене (с мишка си няма трептения).... иначе си работи нормално като е на леглото например, където няма от кво да се смущава :D В магазина нали всички лаптопи са наредени един до друг и там забелязах смущенията, които има и моят понякога при почти всички Делл, и при няколко Асуса беше така ... При по-нормални условия така ако го наречем и Делл си няма проблеми с тъчпада... :clap:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговори на тази тема...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0