Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Blind95

Acer aspire 5742g -адската мизерия

5 posts in this topic

Колеги директно по същество ! Лаптопчето преди 1-2г. като пусна някоя игра по-сериозна спираше да ползва зарядното и минаваше на батерия(и тогава смятах ,че проблема се появява когато мина на външната видео карта ,т.е не вградената) ! След време ми писна и го разглобих целия,почистих го с въздух под налягане ,но като аматьор не успях да върна клавиатурата на мястото и остана без клавиатура ,но тъй като го ползвам като настолен реших да сложа едно вентилаторче (6v-захранвано от друг източни-смисъл не от лаптопа) което оглаждаше точно от опаковата страна на процесора или видео чипа не съм сигурен кое се пада и като чели охлаждаше (ако охлаждането вообще е бил проблема ) и проблема спря .Само ,че ми се наложи да замина за чужбина за известно време и го замъкнах до сервиз да му сложим клавиатура и заминах ! И както си качвах снимките изведнъж направи същият проблем (долу ще видите на клипа ) След като се прибрах вече стана нетърпимо ! Както си седа и зведнъж ако го преместя (дори и малко да го мръдна ) а понякога и дори и без да го мърдам ! Вече не съм сигурен дали проблема е охлаждане,проблеми с чипа или с батерията/захранването !

Лаптопа е Acer aspire 5742g:
Intel i5 duo 2,66ghz

nVdia gt540m

4gb ram

Видях ,че един колега с същия модел е писал ,че и той има проблеми с неговият лаптоп ,но нещо не ми се видя сходен проблема !

Ето го и клипа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първо- пуснал си две теми заедно и също нещо.

Най- вероятно има проблем или в куплунга на захранването (лош контакт с високо съпротивление - виж дали куплунгът загрява) или в кабела от зарядното към лаптопа. Нищо й няма на машината, затвори я внимателно и и сложи всичко, каквото си е имала, включително някаква клавиатура все пак. Ако има слаба връзка в кабела например (частично прекъснат кабел, с останали здрави нишки от жилата), при по- голям ток следва спад на напрежението и лаптопа минава на батерия.

Не прави глупости.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако махнеш батерията (която вече е за смяна) и го натовариш отново, изключва ли се?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да директно гаси когато махнеш батерията и го пуснеш ! Идеята е ,че нещо му става и спира да ползва зарядното и минава на батерия ,ако няма гаси както вече споменах !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Значи е едно от двете неща, които gguest е написал.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0